Violència contra les dones

Els fiscals desmunten els estereotips masclistes en un vídeo pel 25-N

1
Es llegeix en minuts
EFE

Diversos fiscals, encapçalats pel fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, han participat, amb motiu del 25-N, en un breu vídeo en què cadascú diu una frase enfocada a desmuntar estereotips masclistes que condueixen a la violència contra les dones.

«Qui bé et vol et farà riure» és la frase amb què Álvaro García Ortiz obre aquest vídeo que es publicarà aquest divendres a les xarxes socials de la Fiscalia General de l’Estat i que finalitza amb el següent missatge retolat: «Acabar amb la violència de gènere és responsabilitat de tots».

Notícies relacionades

A més del fiscal general, en el vídeo intervenen, entre d’altres, el fiscal en cap d’Anticorrupció, Alejandro Luzón; el de l’Audiència Nacional, Jesús Alonso; el de Sinistralitat Laboral, Félix Pantoja, o el fiscal adscrit a la fiscal de Sala de Violència sobre la Dona, Manuel José Rivas (primer fiscal home adscrit a aquesta Fiscalia).

«El companyerisme en igualtat és l’única manera d'estimar», «No ets el seu amo, estima-la lliure, No t’equivoquis, no és ella, ets tu», «El control és absolutament incompatible amb l’amor», «Menysprear-la no et fa superior» i «No és l’alcohol, no és la gelosia, ets tu. Assumeix-ho i canvia» són les altres frases que pronuncien cadascun dels fiscals en el vídeo elaborat per conscienciar sobre els comportaments masclistes.