Transport ferroviari

Renfe mantindrà les tarifes Avant en la ruta BCN-Figueres després de la ruptura amb SNCF

A partir de l’11 de desembre, la companyia seguirà amb els seus 13 trens per sentit cada dia i s’oferiran 42.500 places setmanals, un 15% més 

Renfe mantindrà les tarifes Avant en la ruta BCN-Figueres després de la ruptura amb SNCF

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La ruptura per part de la francesa SNCF de l’acord que tenia amb Renfe per oferir conjuntament el servei entre Barcelona i París no tindrà repercussions per als usuaris, ni a nivell de preus ni a nivell de freqüències de passada, segons ha assegurat la companyia espanyola.

En un comunicat, Renfe ha explicat que a partir de l’11 de desembre mantindrà les freqüències actuals, amb 13 trens per sentit cada dia, i que s’oferiran 42.500 places setmanals, un 15% més de les que s’oferien fins ara. A més, mantindrà les tarifes Avant, més econòmiques que les tarifes AVE, per a la ruta Barcelona-Girona-Figueres Vilafant. En canvi, SNCF no oferirà places Avant als seus trens, com sí que feia fins ara, quan operava conjuntament amb Renfe.

A més. Renfe posarà un nou Avant en circulació amb horaris similars als actuals del Barcelona-París per atendre la demanda de viatgers. Hi haurà una sortida cap a les 09.00 hores del matí en sentit nord, i un altre a primera hora de la tarda en sentit contrari.

Notícies relacionades

El final «unilateral» de la col·laboració amb SNFC per a l’alta velocitat obliga a una reconfiguració dels serveis amb França, que quedarà supeditada a tràmits tècnics i administratius, segons explicat Renfe, que ha insistit que això no repercutirà en els seus viatgers.

El nou escenari suposarà una reprogramació de l’oferta de Renfe, que ha remarcat que «a partir de l’11 de desembre, Renfe serà l’única empresa ferroviària que, en un mercat liberalitzat, comunicarà Girona i Figueres amb la resta de Catalunya, Saragossa, Madrid i el corredor mediterrani».