Educació a Catalunya

Els sindicats de profes tornen al carrer «davant l’immobilisme del Departament»

  • Denuncien que la proposta de negociació del Departament «evidencia la falta de voluntat per acostar postures» i «deixa patent que no inclourà cap mesura en els pressupostos del 2023 que reverteixi les retallades»

Concentración de sindicatos educativos en Barcelona para pedir la reversión de los recortes

Concentración de sindicatos educativos en Barcelona para pedir la reversión de los recortes / David Zorrakino (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats educatius han tornat aquest dijous al carrer. Feia setmanes que adverten, s’han concentrat a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de Sant Jaume per protestar, després d’estudiar l’última proposta de negociació que els ha fet arribar el Departament. Una proposta que, als seus ulls, «evidencia la falta de voluntat per acostar postures i deixa patent que no inclourà cap mesura en els pressupostos del 2023 que reverteixi les retallades. Retallades que van ser implantades fa més de 10 anys i que perpetuen la situació de precarietat laboral del col·lectiu docent», assenyalen USTEC-STEs, UGT, CCOO, la Intersindical, CGT i USOC, els sindicats convocants.

Notícies relacionades

A l’actual taula negociadora, des dels sindicats reclamen de nou totes les seves propostes, especialment aquelles que han de tenir una plasmació en el pressupost que actualment està negociant el Govern –que assumeixen la majoria de grups parlamentaris que poden donar suport en la llei de pressupostos–, i aquelles que no tenen cap cost i només requereixen voluntat de l’administració, apunten.

Els representants sindicals dels mestres creuen imprescindible, per arribar a qualsevol acord, «que el Departament d’Educació reconegui l’esforç del professorat amb mesures que millorin les condicions laborals, tant a nivell econòmic com de càrrega laboral». Insisteixen en el retorn del primer estadi als sis anys, mesura que jutgen essencial en un context d’inflació i «pèrdua dràstica de poder adquisitiu»; un pacte d’estabilitat que garanteixi la continuïtat de tot el personal interí; el retorn de la reducció d’hores hores lectives per al personal més gran de 55 anys; l’equiparació salarial de tot el cos PTFP, i la negociació del calendari dels pròxims cursos, entre d’altres.