Cimera del clima

Activistes llancen petroli sobre un quadro de Klimt en un museu de Viena

L’obra estava protegida per un vidre i no hauria resultat feta malbé, informa el centre

Activistes llancen petroli sobre un quadro de Klimt en un museu de Viena
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos activistes han llençat petroli sobre el quadro ‘Mort i vida’ de Gustav Klimt al Museu Leopold de Viena per denunciar la inacció contra la crisi climàtica, en una acció més que una facció del moviment ecologista està focalitzant en els museus. Les primeres informacions apunten que el quadro estava protegit per un vidre i no hauria resultat fet malbé, tot i que el centre demana una mica de temps per avaluar en detall el succés.

El grup Última generació ha compartit un vídeo de la protesta en el seu compte de Twitter. Una persona també s’ha enganxat al vidre que protegeix l’obra durant la protesta.

Amb motiu d’una festivitat regional, l’entrada al Leopold era gratuïta, patrocinada per la petrolera OMV. Malgrat els estrictes controls, els activistes han aconseguit introduir el líquid en una bossa d’aigua calenta.

Noves perforacions

Un altre dels activistes ha cridat després de llançar el petroli sobre el quadro: «Coneixem el problema des de fa 50 anys, hem d’actuar d’una vegada, altrament el planeta es destruirà». «Atureu la destrucció dels combustibles fòssils, ens dirigim cap a un infern climàtic», ha afegit per descriure les noves perforacions de petroli i gas com una sentència de mort per a la humanitat.

Notícies relacionades

Fa tot just cinc dies, dos activistes més del mateix grup es van enganxar amb adhesius a fòssils de dinosaures del Museu d’Història Natural de Viena, que no van resultar fets malbé, per alertar de la destrucció climàtica causada pels hidrocarburs.

«Davant les restes dels gegants extingits, exigim una política de supervivència, en lloc de la contínua destrucció dels nostres mitjans de vida», va explicar el grup mediambientalista, molt actiu a Àustria i Alemanya, en un comunicat.