Tràfic de persones

La llei de tràfic, que preveu presó per als puters i protegeix les víctimes, arriba dimarts al Consell de Ministres

  • La nou norma també ofereix drets com el permís de residència o l’ingrés mínim vital per a les víctimes

La llei de tràfic, que preveu presó per als puters i protegeix les víctimes, arriba dimarts al Consell de Ministres

Feed

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La llei contra contra el tràfic i explotació –que segons els últims esborranys preveu penes de presó per a puters i proxenetes, i brinda drets com el permís de residència o l’ingrés mínim vital– s’aprovarà dimarts vinent al Consell de Ministresses i Ministres. 

Els Ministeris de Justícia i Igualtat, que han arribat a tenir dos esborranys diferents d’aquesta mateixa llei, ja tenen tancat pràcticament un text únic.

Segons fonts del Ministeri d’Igualtat, només falta arribar a un acord per establir «a partir de quin moment les dones en situació irregular poden tenir permís de residència i treball». Per a aquest ministeri, aquest «punt és fonamental» per a totes les víctimes en situació administrativa irregular, ja que un dels elements fonamentals per tenir accés a una nova vida és «estar regularitzada i amb la possibilitat d’aconseguir una feina».

Quatre anys de presó

A més dels drets previstos per a les víctimes d’explotació sexual, segons els últims esborranys, es proposa penes de presó de fins a quatre anys per a aquelles persones que paguin per tenir sexe amb una víctima de tràfic obligada a prostituir-se. En quedaran exempts si ha sigut una cosa ocasional i si denuncien la situació davant les autoritats. El projecte castiga també amb condemnes de fins a quatre anys de presó per als que facin negoci amb la prostitució. 

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el PSOE avança en el seu objectiu d’abolir la prostitució i Unides Podem veurà reflectits en la norma els drets socials que reclamava per a les víctimes.

Fonts d’Igualtat han remarcat que ultimen els detalls perquè la llei contra el tràfic compti en la seva totalitat amb perspectiva de gènere. Això significa que la norma reflectirà en les mesures que proposa que la gran majoria de víctimes de tràfic en totes les seves finalitats, especialment d’explotació sexual, són dones i nenes.