A Tarragona

L’incendi a l’empresa de sofre amplia el confinament a part de Reus i al seu aeroport

  • Es manté l’ordre de tancada al polígon de Constantí, a la zona rural de Reus i a l’aeroport de Reus

  • Tres persones han resultat afectades de forma lleu

L’incendi a l’empresa de sofre amplia el confinament a part de Reus i al seu aeroport

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Bombers de la Generalitat han ordenat el confinament dels treballadors del polígon industrial de la població de Constantí (Tarragona) després de declarar-se un incendi en una empresa de sofre. Tres persones han resultat afectades. Una, en estat lleu, ha sigut traslladada a l’Hospital Joan XXIII. Les altres dues han rebut l’alta in situ, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques.

Cap a les set de la tarda, a causa d’un canvi de vent, els Bombers han elevat el radi de confinament a l’aeroport de Reus, la qual cosa ha obligat també a desviar a Barcelona un aterratge previst d’un vol procedent de Dublín, i a una zona rural i industrial també de Reus. També s’han ordenat talls en la circulació de la TP-7225 i de la TP-7211. Respirar el fum de l’incendi pot resultar perjudicial per a la salut.

Cap a les vuit de la tarda, els Bombers han permès als treballadors del polígon de Constantí que abandonin el recinte per carretera i en direcció a Constantí.

Feia quatre hores que estaven tancats, des de les 16.00 hores d’aquest dilluns, després de conèixer-se que al magatzem de la companyia afectada per l’incendi hi ha sofre, que al cremar pot generar diòxid de sofre, Protecció Civil ha accionat les sirenes de risc químic perquè veïns i treballadors es confinessin a l’edifici que tinguessin més pròxim. La tancada inicial s’ha circumscrit al polígon i no ha afectat poblacions pròximes. Fins que un canvi de vent ha afectat algunes cases escampades per un territori que pertany a la jurisdicció de Reus.

Palets de sofre cremant

Notícies relacionades

L’empresa consta de tres naus diferents. Una no està afectada per les flames i ha sigut protegida pels efectius d’emergències, que han enviat 16 dotacions al lloc dels fets. Una altra nau tenia flames a la teulada i aquestes, segons aclareix Bombers, ja han sigut sufocades. La tercera nau és la que presenta una situació més delicada: hi ha palets de sofre que cremen. El treball dels bombers es concentra en la tasca de separar els que cremen dels que encara no ho han fet per procedir a tallar la propagació del foc. Finalitzada aquesta tasca, la prioritat serà apagar els que han quedat en flames. Les previsions són que puguin controlar la situació en les pròximes hores.

El succés també ha fet activar el Plaseqta, en el qual va marcar es va executar el primer gran simulacre d’accident químic realitzat fins a la data a Catalunya. Fins a 65.000 persones de Tarragona, Vila-seca, la Canonja, Salou i Reus van participar dimecres en aquest ‘assaig’. La hipòtesi d’aquell suposat sinistre va ser una fuita de clor en una empresa del polígon petroquímic sud, que va tenir un radi de tres quilòmetres. La prova va començar oficialment a les 18.00 hores, i a les 18.30 hores van sonar les sirenes de risc químic. Va ser llavors quan les persones dins de la zona d’influència van rebre una alerta al seu telèfon mòbil. Es tracta d’un sistema que s’ha estrenat per primera vegada a Catalunya i que gestiona l’Estat.