En qüestió de minuts

Així s’ha buidat d’avions l’espai aeri d’Espanya per culpa del coet xinès descontrolat

  • DIRECTE | El coet xinès sense control es precipita a l’oceà Pacífic

  • La trajectòria erràtica i caòtica de l’objecte xinès obliga a tancar part de l’espai aeri d’Espanya 40 minuts

  • No és la primera vegada que el món conté la respiració per la caiguda descontrolada d’un coet espacial

Així s’ha buidat d’avions l’espai aeri d’Espanya per culpa del coet xinès descontrolat

FLIGHT RADAR 24

1
Es llegeix en minuts
Alba Casanovas Torre
Alba Casanovas Torre

Periodista

ver +

La caiguda sense control d’un coet xinès ha causat aquest divendres al matí una hora de caos en el trànsit aeri espanyol. Els aeroports de Barcelona, Reus i altres comunitats autònomes han hagut d’aturar per complet totes les operacions durant 40 minuts, concretament entre les 09.38 hores i les 10.18 hores. L’infreqüent fet ha provocat una cosa també insòlita: l’espai aeri ha quedat totalment buit en qüestió de minuts.

Les afectacions, en forma de retards, es mantenen al llarg del migdia i la normalitat en el trànsit aeri no es recuperarà fins ben entrada la tarda. Fins a les 12.00 hores, 157 vols de passatgers i càrrega de les 759 operacions programada a l’aeroport de Barcelona-el Prat, que avui, a més, pateix la segona jornada de vaga tripulants de cabina de Vueling.

Notícies relacionades

La web FligthRadar24 monitora en temps real el trànsit aeri d’arreu del món ha captat el moment de com la meitat nord de la península Ibèrica es quedava sense avions. Les autoritats aeroportuàries no han avisat del tancament preventiu. L’alerta ha saltat amb un tuit de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. A les 9.07 hores, ha comunicat que tots els vols dels aeroports de Catalunya i altres comunitats autònomes.

Automàticament, el cel s’ha anat aclarint i a les 9.45 hores la zona afectada era totalment buida. Després, a partir de les 10.18 hores, com si es tractés d’una cursa, s’ha tornat a omplir fins al punt que era difícil divisar el mapa d’Espanya entre tantes icones d’avions.