Succés

Renfe obre una investigació per aclarir l’expulsió d’un tren de 22 escolars catalans

  • Un interventor va fer fora un grup de nens de 10 i 11 anys de la Llacuna (Anoia) «pel seu mal comportament», mentre es dirigien de colònies a Lleó

Renfe obre una investigació per aclarir l’expulsió d’un tren de 22 escolars catalans

ACN / LA LLACUNA

1
Es llegeix en minuts
ACN

Renfe ha obert una investigació interna per aclarir l’expulsió d’un tren de 22 escolars de la Llacuna (Anoia). Es tracta d’un grup de nens, d’entre 10 i 11 anys, que viatjaven a Lleó de colònies. A mig trajecte, el revisor del tren –un comboi de llarga distància– els va fer fora al·legant mal comportament. Renfe assegura que és la primera vegada que pren una mesura d’aquestes característiques i la qualifica d’«absolutament excepcional». Segons Renfe, l’interventor va prendre la decisió davant les queixes dels viatgers pel soroll i el mal comportament dels nens. La direcció del centre es mostra sorpresa i considera que va ser «desproporcionat». Per la seva banda, les famílies, totalment indignades, denunciaran la ferroviària.

Cinc hores tard

Els nens i els dos monitors que els acompanyaven van quedar custodiats durant més de dues hores a l’estació de Palència per la policia nacional i el subdelegat del govern espanyol a Palència. Després se’ls va oferir un servei per carretera que els va portar fins al seu destí, on van arribar cinc hores més tard del previst.

Notícies relacionades

La direcció del centre es mostra molt sorpresa per la decisió de l’empresa ferroviària i considera que va ser una acció «desmesurada».

Traumàtica primera vegada

Segons va informar l’ACN, ara estan acabant de recopilar tota la informació i estudien la possibilitat de denunciar Renfe. Per la seva banda, els familiars asseguren que els mestres els han explicat que l’interventor només els va avisar una vegada i estan indignats per l’expulsió dels seus fills. Per a molts, aquesta era la primera vegada que viatjaven fora. Per tot això, denunciaran l’empresa.