Preocupació

Desapareix una avioneta contraincendis que volava de Galícia a Andalusia

L’aeronau va partir del municipi d’Ourense de Doade amb rumb a Còrdova

Desapareix una avioneta contraincendis que volava de Galícia a Andalusia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Temor davant una possible tragèdia aèria a Galícia. El Servei de Recerca i Salvament Aeri (SAR) s’ha mobilitzat la tarda d’aquest dimecres després de la desaparició d’una avioneta contraincendis que havia partit de la base de Doade, a Lugo, amb rumb a Còrdova. Fonts dels serveis d’emergències apunten que el pilot, andalús i únic ocupant de l’aeronau, es va haver de desviar a l’altura de Valladolid i que hauria tornat en direcció cap a la província d’Ourense.

Notícies relacionades

L’avioneta de l’empresa Plysa va partir a les 11.30 hores però se situa la seva última posició coneguda a prop de Riós a les 19.30 hores. A l’àrea es va enviar una aeronau FOCA, però de moment no es van trobar restes de cap sinistre. El dispositiu en la procura de l’avió antiincendis es reprèn aquest dijous capitanejat per la Guàrdia Civil.

El centre de coordinació d’incendis va enviar un avió des de Santiago a la recerca de l’aparell desaparegut per la zona entre Verín i Sanabria, entre les províncies d’Ourense i Lleó. També va partir una aeronau de l’Exèrcit des de l’aeroport de Santiago.