Imatges virals

Vídeo | La dramàtica baralla entre un escalador i un os en una muntanya del Japó

Vídeo | La dramàtica baralla entre un escalador i un os en una muntanya del Japó

URIADNIKOV SERGEY / 123RF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un escalador va gravar amb la seva càmera el dramàtic moment en què un os salvatge el va atacar quan escalava entre les roques de la muntanya Futago, al Japó, i la lluita que van mantenir. La filmació va ser compartida a les xarxes socials i s’ha viralitzat ràpidament. El vídeo, titulat ‘Bear attacks climber’ (Os ataca escalador), publicat al canal de Youtube del mateix nom, supera els 2 milions de visualitzacions. Els fets van passar l’1 d’octubre.

Notícies relacionades

En la gravació, l’alpinista narra com van succeir els fets i el que va sentir quan l’os va aparèixer. «En lloc de por, vaig canviar a la sensació que si l’os venia, no tindria més remei que enfrontar-me a ell», explica l’escalador. «Sembla que em va atacar per protegir el seu cadell d’os... Lamento haver envaït el territori dels ossos, però vaig atacar l’animal en defensa pròpia», va dir justificant-se.

A les imatges es veu com al principi el protagonista, sorprès, crida desesperat i aconsegueix esquivar-lo. Però després l’os torna a buscar el muntanyista, que es defensa. L’home no deixava de cridar, però finalment va aconseguir foragitar l’os.