Consum

Aliments que milloren i empitjoren en el rànquing de productes saludables del nou Nutriscore

El nou sistema d’etiquetatge penalitzarà els aliments amb més sucre i els que continguin més sal

Aliments que milloren i empitjoren en el rànquing de productes saludables del nou Nutriscore

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Nutriscore, el sistema d’etiquetatge nutricional frontal triat per Espanya per facilitar als usuaris una informació nutricional més clara, prepara canvis en el seu sistema d’avaluació que ajuda els consumidors a optar per l’opció més saludable a l’hora de comprar aliments.

Ben aviat, l’eina penalitzarà als aliments que continguin més sal i sucres, mentre que els que allotgin fibra escalaran posats en un rànquing de recomanació que fa servir una escala de colors (del verd més saludable al vermell més mal valorat) i lletres (de la A a la E) que aporta de forma ràpida i visual una valuosa informació nutricional. Darrere de Nutriscore hi ha un comitè científic, que espera tenir a punt el nou algoritme de Nutriscore per a finals d’any, moment en què donaran els productors i fabricants un any de marge per adaptar les etiquetes als nous criteris.

La revisió de Nutriscore millorarà la qualificació dels peixos blaus, així com els productes sense sal o oli afegit. També els productes integrals es recomanaran per davant dels refinats.

Notícies relacionades

D’altra banda, la fruita seca i llavors oleaginoses milloraran la seva valoració, el mateix que els olis vegetals rics en greixos insaturats.

Per contra, productes com galetes, brioixeria industrial, cereals per a l’esmorzar i, en general, els plats preparats baixaran en l’escala de recomanats.

Temes:

Productes Sucre