Drets LGTBI

Feijóo carrega contra la llei trans: «Retalla drets consolidats»

Segons el líder del PP, el text preparat pel Ministeri d’Igualtat s’equipara al sexe i el gènere i es dilueix «l’especificitat de la violència contra la dona»

Feijóo carrega contra la llei trans: «Retalla drets consolidats»
2
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha reunit aquest dijous amb l’Aliança contra l’Esborrament de les Dones, amb qui coincideix a reclamar la retirada de la llei trans, davant la qual el PP ha presentat una esmena a la totalitat debatuda avui juntament amb el veto de Vox.

El PP ha assenyalat en un comunicat que Feijóo i aquesta organització coincideixen que el projecte de llei implica una «involució per al dret de les dones i una desprotecció dels menors». El principal partit de l’oposició i aquestes activistes argumenten així mateix que la norma «vulnera els drets fonamentals i principis del nostre ordenament jurídic», retalla «drets consolidats» i «es guia per uns principis marcadament ideològics».

Segons el PP, s’equipara el sexe i el gènere i es dilueix «l’especificitat de la violència contra la dona». Adverteixen els populars que «pot provocar que molts assetjadors es refugiïn en aquesta llei per evitar ser acusats i jutjats», una cosa que nega el Ministeri d’Igualtat i que segons el PP és «extremament greu».

Els populars apunten, a més, a les objeccions del CGPJ i del Consell d’Estat a aquest text, ja que tots dos van demanar intervenció judicial per al canvi de sexe registral de tots els menors, davant una norma que ho permet amb autorització judicial des dels 12 anys, assistit pels pares des dels 14 i de forma autònoma a partir dels 16. El PP qüestiona que es permeti sol·licitar el canvi registral als menors d’edat i demanen que es defensi l’interès superior del menor, que segons el seu parer «no consisteix a permetre-li tot ni a entregar el control de qualsevol de les seves decisions a l’Estat». Feijóo ha demanat «escoltar-los molt i acompanyar-los».

El PP també destaca en el seu comunicat que Feijóo ha traslladat a aquesta organització la necessitat de protegir i millorar «els drets de les persones LGTBI i evitar qualsevol acte d’odi, violència, xenofòbia o persecució contra qualsevol persona, sigui quina sigui la seva identitat».

Notícies relacionades

De l’Aliança contra l’Esborrament de les Dones formen part l’associació Amanda (Agrupació de Mares d’Adolescents i Nenes amb Disfòria Accelerada) que en el seu manifest parla de la «disfòria de gènere» en termes de pacients i diagnòstics i DoFemCo, que alerta de «transactivisme» a les escoles.

Malgrat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va deixar de considerar la transsexualitat com un trastorn el 2018, l’actual legislació espanyola exigeix un diagnòstic mèdic i un tractament hormonal de dos anys perquè una persona transsexual pugui canviar de sexe en el registre.