Seguretat alimentària

Alerta sanitària: presència de listèria en aquests botifarrons

  • Les autoritats recomanen a les persones que tinguin a casa seva aquest producte que «s’abstinguin de consumir-lo»

Alerta sanitària: presència de listèria en aquests botifarrons

EFE/Archivo

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Direcció General de Salut Pública i Ordenació Farmacèutica està retirant dels canals de comercialització embotit de fetge (botifarró) elaborat per una empresa de Cadis al detectar-se listèria en una de les mostres analitzades.

En una nota de premsa, la Junta d’Andalusia explica que l’actuació es produeix «després de la realització dels controls habituals davant la Listeria monocytogenes per part de la Conselleria».

Els productes es distribueixen des de l’empresa fabricant fins a destinataris a les localitats de la província de Cadis. Concretament, a Prado del Rei, Benamahoma, Benaocaz, Ubrique, Villamartín, El Bosque, La Barca de la Florida, Zahara de la Sierra, Algodonales, Grazalema, Jerez de la Frontera i Chipiona.

També han sigut distribuïts a Los Palacios y Villafranca, a Sevilla, a Benaoján (Màlaga) i a un establiment ubicat a Barcelona.

Les autoritats no descarten que des d’aquests punts els productes afectats s’hagin redistribuït a altres llocs.

La situació ha sigut notificada als serveis de control oficial de les províncies implicades, perquè es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització. També a la xarxa d’alerta alimentària SCIRI a l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició.

Les autoritats recomanen a les persones que tinguin a casa seva aquest producte que «s’abstinguin de consumir-lo» i el tornin «al punt de compra».

Notícies relacionades

«Fins al moment, no hi ha cap cas d’aquesta infecció vinculat al consum d’aquest producte», assegura la Junta.

En persones sanes, generalment, la infecció per ‘Listeria monocytogenes’ sol ser asimptomàtica o genera una simptomatologia gastrointestinal lleu, febre i dolors musculars.