Meteorologia

Nova DANA a Espanya: on afectarà

  • Procedent del nord de l’Àfrica, aquesta DANA es prolongarà a principis de la setmana que comença

Nova DANA a Espanya: on afectarà

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cel poc ennuvolat predominarà a la Península i les illes aquest dilluns en què algunes zones d’Andalusia i Castella-la Manxa estaran en risc (groc) per tempestes que provocarà una DANA, segons el pronòstic de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Procedent del nord de l’Àfrica, aquesta DANA es prolongarà a principis de la setmana que comença. Ara bé, la pujada de les temperatures no es veuran afectades a causa d’això.

Rubén del Campo, portaveu de l’Aemet, explica que els dies seran càlids tot i que el desplaçament de la DANA en direcció cap a la Península provocarà incertesa, i ocasinarà alguns xàfecs tempestuosos en punts d’Andalusia Oriental, Regió de Múrcia, sud del País Valencià, est de Castella-la Manxa i sud de l’Aragó.

En concret, Granada i Jaén, a Andalusia, i Albacete, a Castella-la Manxa, tindran alertes per tempestes, amb cel d’intervals ennuvolats, principalment d’evolució diürna, que s’estendran pel sud-est peninsular.

No obstant, en general el cel serà poc ennuvolat, amb alguns intervals de núvols alts a la resta de la Península i les Balears, i intervals ennuvolats al nord de les illes de més relleu a les Canàries. A més, hi ha probabilitat d’alguns bancs de boira matinals a Galícia i Astúries.

Notícies relacionades

Les temperatures diürnes ascendiran al quadrant nord-oest i extrem sud-est peninsular, a Cadis, Màlaga i les Canàries; descendiran a Huelva i a l’interior del quadrant sud-est, i presentaran pocs canvis en la resta. Així mateix, les nocturnes augmentaran a la Península, de manera més acusada al quadrant sud-est.

Aquest dilluns s’espera a més vent de component est al litoral nord de Galícia, el Cantàbric, l’Estret i litorals del sud-est peninsular; del nord a l’Empordà i Menorca, i del nord-est a les Canàries, mentre serà fluix de direcció variable a la resta del país.