Sense toxicitat

Una fuga de nafta a una empresa d’hidrocarburs de Tarragona provoca pudors fins a Barcelona

150 persones han trucat al 112 per l’episodi de pudors, però no hi ha hagut persones ferides

Una fuga de nafta a una empresa d’hidrocarburs de Tarragona provoca pudors fins a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una fuga a l’empresa ASESA (Asfaltos Españoles SA) a Tarragona dedicada als hidrocarburs ha provocat un episodi de pudors que s’han arribat a sentir fins al Maresme (Barcelona), segons ha informat Protecció Civil.

La incidència s’ha registrat al voltant de les quatre de la matinada d’aquest dilluns, quan s’ha produït una fuita d’entre 100 i 300 metres cúbics de nafta, un producte semblant a la gasolina, però no tòxic, segons l’empresa i Protecció Civil.

L’incident no s’ha fet públic fins aquest dilluns al migdia, quan veïns de Tarragona han començat a trucar al 112 alertats per un episodi de pudors, que s’han estès fins al Baix Llobregat i el Maresme, segons Protecció Civil, i que podrien durar fins dimarts.

Protocols activats

Protecció Civil ha activat la prealerta del Plaseqta. També s’han activat els serveis d’emergències i els protocols interns de la mateixa empresa, que han pogut controlar la situació i ha quedat completament recollida dins del recinte de l’empresa sense cap afectació a l’exterior.

No hi ha hagut persones ferides. Tot i així, 150 persones han trucat al 112 per l’episodi de pudors, que s’hauria iniciat quan han començat les tasques de transvasament del producte escapat a un altre dipòsit de la mateixa companyia. Aquest procés s’allargarà encara durant «unes hores».

Notícies relacionades

Segons les primeres informacions, la fuita s’ha produït en una de les canonades d’hidrocarburs que té ASESA.

Així doncs, en l’actuació han col·laborat els Bombers de la Generalitat i els Bombers del Parc Químic. Arran d’això s’ha alertat els departaments de Qualitat Ambiental i de Seguretat Industrial de la Generalitat.

Temes:

Tarragona