L’educació a Catalunya

Més de 40 direccions d’escoles demanen mesures per revertir les «temperatures insuportables»

  • Centres i famílies –tenen darrere 150 AFA– han presentat aquest dilluns un manifest conjunt en què denuncien que l’actual situació posa en risc la salut d’infants i treballadors i incompleix la normativa de seguretat i salut

Més de 40 direccions d’escoles demanen mesures per revertir les «temperatures insuportables»

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

Més de 40 direccions d’escoles –43, ara com ara– i 150 AFA han fet públic aquest dilluns un manifest conjunt per reclamar al Departament d’Educació mesures d’urgència per evitar les «temperatures insuportables» als centres educatius. El text consensuat denuncia que l’actual situació posa en risc la salut d’infants i treballadors i que s’està incomplint la normativa de seguretat i salut.

Les direccions i les famílies reclamen tant mesures a llarg termini –que es defineixi un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire que garanteixi l’eficiència energètica i el confort tèrmic–, com mesures urgents a curt termini: ventiladors a les aules i intervencions als patis (arbrat per generar ombres, reduir ciment i naturalitzar patis per contribuir a abaixar les temperatures).

Davant l’anunci del Departament d’Educació de repartir ventiladors després de la denúncia de les famílies publicada per EL PERIÓDICO als centres educatius catalans (que les direccions dels centres assenyalen que ni tan sols saben com demanar formalment), les AFA assenyalen que «aquesta no és la solució definitiva» i que és imprescindible portar a terme un estudi en profunditat de les necessitats de cada escola i destinar els recursos necessaris a resoldre el problema abans de l'estiu vinent.

Els ventiladors, un pegat

Notícies relacionades

Els ventiladors, un pegatLes AFA alerten, a més, el que hauria de ser obvi: el canvi climàtic obliga els centres a estar preparats per a estius més llargs i calorosos. «Els ventiladors només poden ser una mesura temporal mentre s’estudien i es posen en marxa solucions més definitives», conclouen.

Segons ha pogut saber aquest diari, aquest dilluns, a l’institut La Mercè de Barcelona, les aules estaven a 29 graus i els professors han enviat els alumnes al pati. Situacions que s’han repetit en altres centres de tot el territori i que les famílies consideren inadmissibles.