La lluita contra la pandèmia

Sanitat posa data a la quarta dosi de la vacuna covid: des del 26 de setembre

  • Es començarà a administrar en residències i a majors de 80 anys «atenent el criteri de més vulnerabilitat»

Sanitat posa data a la quarta dosi de la vacuna covid: des del 26 de setembre
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió de Salut Pública, en la reunió d’aquest dijous, ha establert el 26 de setembre per a l’inici de la campanya de vacunació de la segona dosi de record contra el coronavirus, segons ha informat el Ministeri de Sanitat. Com estava previst, l’administració de l’anomenada quarta dosi començarà en residències per als majors de 80 anys, «atenent el criteri de més vulnerabilitat».

Sanitat ha avançat que aquest divendres arribarà a Espanya la primera tanda de dosi de vacunes anticovid adaptada a la variant òmicron, que es distribuiran la setmana que ve en totes les comunitats autònomes. El departament que dirigeix Carolina Darias ja havia avançat que les vacunes adaptades a les noves variants del coronavirus estarien disponibles a partir de la segona quinzena de setembre.

L’administració de la quarta dosi de la vacuna del coronavirus als majors de 60 anys ha sigut recomanada tant per l’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) com pel Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, també per les seves sigles en anglès).

Notícies relacionades

Dilluns, la ministra de Sanitat va anunciar l’arribada de 10 milions de dosis de vacunes contra la covid-19 adaptades a la variant òmicron durant el setembre per a la segona dosi de reforç o ‘booster’.

D’altra banda, la Comissió de Salut Pública, de la qual formen part el ministeri i comunitats autònomes, ha acordat que la campanya de la vacunació de la grip aquest any començarà el 17 d’octubre, en funció de la disponibilitat i circumstàncies epidemiològiques de les comunitats.