Tornada al col·le

Sanitat permet que els grups bombolla interactuïn i que no s’hagin de ventilar les aules sempre

  • Normalitat a les aules de cara al curs vinent gràcies al descens en la incidència de la covid

zentauroepp35496542 barcelona 12 09 2016 sociedad vuelta al cole  abren las escu170601210902

zentauroepp35496542 barcelona 12 09 2016 sociedad vuelta al cole abren las escu170601210902 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Normalitat a les aules gràcies al descens de la corba de la covid. La Comissió de Salut Pública ha actualitzat aquest divendres el document de mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut davant la covid en els centres educatius i ha decidit que de cara a aquest curs es permeti als grups de convivència estable, tant en educació infantil com primària, secundària, FP i batxillerat, que «interactuïn en qualsevol espai físic i situació». Això significa que aquest curs desapareixeran els famosos grups bombolla creats durant la pandèmia que aïllaven les aules i que els diferents cursos podran realitzar activitats de forma conjunta.

Notícies relacionades

Així mateix, la Comissió de Salut Pública, que reuneix els experts del Ministeri de Sanitat i les autonomies, ha eliminat la necessitat de mantenir la distància interpersonal de metre i mig als menjadors i la recomanació d’organitzar en grups bombolla l’esmorzar o el berenar.

A més, la comissió assenyala que «mentre la situació epidemiològica ho permeti», és a dir, si no torna a produir-se una corba de contagis que obligui a imposar restriccions, la ventilació no ha de ser permanent. Això sí, es recomana ventilar les aules diverses vegades al dia, preferentment entre classes. Finalment, s’elimina la necessitat d’intensificar la neteja.