Tornada al col·le

Sanitat permet que els grups bombolla interactuïn i que no s’hagin de ventilar les aules sempre

  • Normalitat a les aules de cara al curs vinent gràcies al descens en la incidència de la covid

Sanitat permet que els grups bombolla interactuïn i que no s’hagin de ventilar les aules sempre

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Normalitat a les aules gràcies al descens de la corba de la covid. La Comissió de Salut Pública ha actualitzat aquest divendres el document de mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut davant la covid en els centres educatius i ha decidit que de cara a aquest curs es permeti als grups de convivència estable, tant en educació infantil com primària, secundària, FP i batxillerat, que «interactuïn en qualsevol espai físic i situació». Això significa que aquest curs desapareixeran els famosos grups bombolla creats durant la pandèmia que aïllaven les aules i que els diferents cursos podran realitzar activitats de forma conjunta.

Notícies relacionades

Així mateix, la Comissió de Salut Pública, que reuneix els experts del Ministeri de Sanitat i les autonomies, ha eliminat la necessitat de mantenir la distància interpersonal de metre i mig als menjadors i la recomanació d’organitzar en grups bombolla l’esmorzar o el berenar.

A més, la comissió assenyala que «mentre la situació epidemiològica ho permeti», és a dir, si no torna a produir-se una corba de contagis que obligui a imposar restriccions, la ventilació no ha de ser permanent. Això sí, es recomana ventilar les aules diverses vegades al dia, preferentment entre classes. Finalment, s’elimina la necessitat d’intensificar la neteja.