260 nominacions

Aquestes són les 16 discoteques de Catalunya que aspiren a estar entre les millors del món

Espanya és el país que presenta més establiments d’oci nocturn a ‘The World’s 100 Best Clubs’ 2022

Aquestes són les 16 discoteques de Catalunya que aspiren a estar entre les millors del món

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya té moltes de les millors discoteques del món. Ara només queda saber si alguna entrarà a la llista ‘The World’s 100 Best Clubs’ 2022. Espanya és el país que més nominacions hi presenta, amb 58 locals. Els establiments d’oci nocturns catalans i balears porten la davantera, amb 16 candidatures cada comunitat autònoma. Hi ha 260 locals aspirants de 44 països i només 100 accediran a la llista definitiva, que es donarà a conèixer el 8 de novembre.

Notícies relacionades

L’Associació Internacional d’Oci Nocturn (International Nightlife Association) publica cada any aquesta cobejada llista. No obstant, la covid i les restriccions sanitàries van obligar a tancar les discoteques durant gairebé dos anys i el certamen s’ha posposat des del 2019. Durant aquest temps, 16 dels millors establiments d’oci nocturn del món han tancat per la pandèmia. Cap de catalana i en la llista ‘The World’s 100 Best Clubs’ 2019 n’apareixen set.

De les 16 discoteques catalanes, 11 són a la província de Barcelona, tres a la de Girona, una a la de Lleida i una altra a la de Tarragona, segons ha informat aquest divendres la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) en un comunicat. Aquesta és la llista completa de locals:

Barcelona

La capital catalana acapara la llista de candidatures amb Opium, Shôko, Sutton, Carpe Diem Lounge Club, Input High Fidelity Dance Club, Pacha Barcelona, Bling Bling, Sala Apolo, Les Enfants Brillants i Macarena Club. Fora de Barcelona hi ha ElRow, situat a Viladecans.

Girona

Disco Tropics i St. Trop’ a Lloret de Mar. Papillon Club a Platja d’Aro.

Lleida i Tarragona

Biloba a Lleida, i a Tarragona, Tropical Salou

Resta d’Espanya

Eivissa aporta a ‘The World’s 100 Best Clubs’ 15 discoteques: Pacha Ibiza, DC-10, Ushuaïa Ibiza Beach Hotel, Amnesia, Ibiza Rocks, Octan, Linekers, Café Mambo, Ocean Beach, Lío, Nassau Beach Club, Blue Marlin Ibiza, Itaca i Club Chinois.

Madrid té set candidates: Fabrik, Teatro Barceló, Lula Club, Panda Club, Opium Madrid, Teatro Kapital i Shôko Madrid.

Marbella presenta sis locals i Tenerife, quatre. D’una banda són Opium Beach Club, Ocean Club, Puente Romano, Mamzel, Olivia Valère, Naô Pool Club Marbella. De l’altra, a les Canàries destaquen Monkey Beach Club, Papagayo Beach Club, Le Club i Magic.

València aporta dues discoteques (Marina Beach Club i Spook Multiespacio) i diverses comunitats, una: Marau Beach Club a Almeria, Antique a Sevilla, BCM a Mallorca, Sala Gold a Màlaga, Odiseo a Múrcia, Sala Pelícano a la Corunya, Bataplan a Sant Sebastià, Velice Discoteca a Torrevella (Alacant).

Temes:

Discoteques