Crisi del coronavirus

L’OMS preveu un augment d’hospitalitzacions i morts per covid-19 en els pròxims mesos

«La proximitat d’un clima més fred a l’hemisferi nord» afectarà de manera negativa l’evolució de la pandèmia

L’OMS preveu un augment d’hospitalitzacions i morts per covid-19 en els pròxims mesos

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha assenyalat que s’espera un augment de les hospitalitzacions i morts per covid-19 en els pròxims mesos «davant la proximitat d’un clima més fred a l’hemisferi nord».

En roda de premsa aquest dimecres des de Ginebra (Suïssa), el màxim dirigent de l’organisme sanitari internacional de les Nacions Unides ha aplaudit, tanmateix, l’evolució de la pandèmia, que està experimentant «un descens de les morts notificades arreu del món».

En qualsevol cas, ha recordat que les subvariants d’òmicron «són més transmissibles que les predecessores i continua existint el risc que hi hagi variants encara més transmissibles i més perilloses».

Igualment, ha insistit que la cobertura de vacunació entre les persones de més risc «continua sent massa baixa, especialment als països amb ingressos baixos».

«Però fins i tot als països amb ingressos alts, el 30 per cent dels treballadors de la salut i el 20 per cent de les persones grans continuen sense vacunar-se. Aquestes llacunes en la vacunació suposen un risc per a tots nosaltres. Així que, sisplau, vacuna’t si no ho estàs, i posa’t una dosi de reforç si és recomanable que te la posis», ha advertit.

Notícies relacionades

Per tot això, ha demanat a la població mundial que no s’oblidi de la pandèmia del coronavirus: «Conviure amb la covid-19 no significa fingir que la pandèmia s’ha acabat. Si surts a caminar sota la pluja sense paraigua, fingir que no plou no et servirà de res. Et continuaràs mullant. De la mateixa manera, fingir que un virus mortal no està circulant és un gran risc».

En canvi, ha esgrimit que conviure amb la covid-19 «significa prendre les senzilles precaucions per evitar infectar-se o, si estàs infectat, emmalaltir o morir greument». «Demano a tots els governs que actualitzin les seves polítiques per fer el millor ús de les eines que salven vides per gestionar la covid-19 de manera responsable», ha reblat.

Temes:

OMS