Accident

Xoquen dos barcos davant les costes de Gibraltar

Un realitzava maniobres per sortir de la badia d’Algesires

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos barcos han xocat la matinada d’aquest dimarts 30 d’agost a la badia d’Algesires, en aigües de Gibraltar. L’autoritat portuària de la colònia britànica ha notificat l’incident que ja donen per controlat, després de desplegar barreres preventives per actuar en cas de vessament de combustible.

Les embarcacions accidentades són l’OS 35, un granader amb bandera de Tuvalu, i l’Adam LNG, un metaner de gas natural liquat de l’arxipèlag Marshall. Van xocar quan el primer realitzava maniobres per sortir de la badia.

La tripulació està il·lesa

Notícies relacionades

L’Autoritat Portuària de Gibraltar va traslladar l’OS 35 davant Catalan Bay (al costat aquest del penyal) per poder encallar-lo i minimitzar el risc que s’enfonsi, una cosa que suposaria un greu perill per a la tripulació. La proa del barco està avalada en el fons del mar a 17 metres de profunditat, segons informa l’EFE.

Els 24 tripulants a bord de l’OS 35 estan il·lesos i de moment, a petició del seu capità, no seran evacuats. De tota manera, l’autoritat té mitjans al lloc per poder evacuar-los en cas que sigui necessari. La Capitania Marítima indica que «hi ha poc o cap risc per a la vida humana de cap dels tripulants a bord».