A 40 km

Barcelona | Filmat un presumpte abocament d’un mercant davant la costa

L’associació Edmaktub grava els fets en una zona d’alimentació de cetacis

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’associació Edmaktub, que es dedica a l’estudi científic i a la divulgació del medi aquàtic, en especial dels cetacis, ha filmat una embarcació fent un presumpte abocament en una zona ubicada a 40 quilòmetres de la costa barcelonina on s’alimenten els cetacis.

Segons ha informat a Efe la biòloga i membre de l’associació, Beatriu Tort, l’equip d’Edmaktub estava gravant dofins i balenes per la zona quan van albirar un vaixell ‘Chemtrans Mars’, un tipus d’embarcació que transporta productes químics, llançant una substància de color turquesa «de dubtosa legalitat».

La gravació es troba en el compte d’Instagram de l’associació, on han especificat els detalls de l’episodi i han advertit de les conseqüències dels abocaments al mar.

Sense denúncia

El Capità Marítim de Barcelona, Francisco Javier Valencia, ha reconegut en declaracions a Efe no tenir coneixement ni cap denúncia per part del barco observador ni de l’associació que va detectar el presumpte abocament.

No obstant, Valencia ha afirmat que el patró del barco «hauria d’haver contactat immediatament amb el Centre de Coordinació de Salvament Marítim, indicant les dades observades, per efectuar per la nostra part alguna actuació», en compliment amb el procediment d’aquest tipus d’accions de presumpta irregularitat.

Posteriorment, el reglament indica que s’ha d’informar del fet que s’està portant a terme i identificar l’embarcació afectada i la posició en què es troba.

Notícies relacionades

En el cas d’un abocament, també és important descriure l’aspecte de la taca.

Fonts de la Direcció General Marina Mercant han assegurat a Efe que «és impossible, a posteriori, i amb les dades que apareixen en un missatge d’Instagram, intervenir en aquest cas»