Durant la Festa Major

Polèmica a Mollet per una carrera de nens en roba interior

  • Valents denuncia la iniciativa i l’ajuntament recorda que fa 20 anys que les colles l’organitzen i que els menors van amb els seus pares

Polèmica a Mollet per una carrera de nens en roba interior

Valents (Mollet del Vallès)

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

El partit polític Valents (fundat el 2019 sota el nom de Barcelona pel Canvi i de la mà de Manuel Valls) ha denunciat una carrera de nens en roba interior a Mollet del Vallès (Barcelona), en el marc de la festa major del municipi, que es va celebrar entre el 15 i el 23 d’agost. Segons Valents, la carrera ha estat «promocionada» per una botiga eròtica i «tolerada» per l’Ajuntament de Mollet, on viuen unes 51.000 persones. Fonts del govern municipal, que està en mans del PSC, aclareixen a aquest diari que aquesta carrera, que fa 20 anys que se celebra, ha sigut organitzada per una de les colles del municipi i que, per tant, el consistori no hi ha tingut «res a veure».

Segons va informar ‘The Objective’, mitjà que es va fer ressò dels fets, la carrera infantil va tenir lloc dimarts 23 a la matinada a l’avinguda de la Llibertat de Mollet. Els nens eren menors d’edat i anaven vestits amb roba interior i vambes. «Això no és educació sexual, és una absoluta vergonya», ha denunciat Valents a Twitter.

Amb tot, fonts municipals rebutgen la polèmica. «Fa 20 anys que se celebra aquesta carrera i no hi ha hagut mai cap mena de polèmica. Els nens van sempre amb els seus pares a aquesta carrera», asseguren. Aquestes fonts insisteixen que «l’ajuntament no té res a veure» en l’organització de la carrera, que impulsen les colles de Mollet del Vallès. «La botiga eròtica n’és un patrocinador més, com n’hi ha d’altres», conclouen.

Gimcana de Vilassar de Mar

Notícies relacionades

A principis d’agost, Vilassar de Mar (Barcelona) també va viure una polèmica arran d’una gimcana dirigida a nens, adolescents i adults en què s’havien de fer proves de contingut sexual, organitzada pel servei de Joventut de l’ajuntament.

La gimcana va causar indignació en algunes famílies que desconeixien aquesta mena de proves destinades a joves d’entre 12 i 30 anys, en què van participar els seus fills, que van haver de fer proves com col·locar un preservatiu amb la boca a un pal o a un plàtan, untar-lo amb mel i nata i llepar-lo. El Síndic de Greuges ja ha iniciat una actuació d’ofici.

Temes:

Mollet Sexisme