Política de seguretat

Catalunya tindrà 10 noves comissaries compartides de Mossos i Policia Local

  • La primera s’obrirà a Manresa a principis del 2023

Agentes de los Mossos en una imagen de archivo.

Agentes de los Mossos en una imagen de archivo. / Epi_rc_cat

1
Es llegeix en minuts
EFE

Catalunya tindrà al final de la legislatura 10 noves comissaries conjuntes de Mossos d’Esquadra i Policia Local. I la primera s’inaugurarà a principis del 2023 a Manresa (el Bages), segons ha explicat aquest dimarts el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Aquestes comissaries seran de proximitat, de manera que estaran situades en llocs cèntrics dels municipis, de fàcil accés per als ciutadans. Elena no ha concretat quines seran, a més de Manresa, les altres nou localitats elegides perquè Interior ho està acabant de perfilar.

En una visita a la futura comissaria conjunta de la capital del Bages, el conseller ha destacat que el seu departament aposta per una política de seguretat basada en la proximitat i en la col·laboració entre les forces de seguretat.

Notícies relacionades

Ha remarcat també la importància d’incrementar els efectius policials, que s’aniran incorporant progressivament en els pròxims anys, a raó de més de 800 per curs. Per començar, dels 424 nous mossos de la promoció número 28 –la del curs 2020-21–, un total de 18 aniran destinats a Manresa ciutat i a la comarca del Bages.

Elena no ha concretat com es distribuiran la resta d’agents. Només ha apuntat que serà en funció de les necessitats operatives, les jubilacions i les dades delinqüencials de cada zona.