A Barcelona

Taxistes denuncien agressions de xòfers sense llicència a l’aeroport

  • Élite Taxi denuncia que aquests conductors «s’han fet amos de les dues terminals i cada vegada són més violents i perillosos»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos taxistes barcelonins han denunciat en les últimes setmanes agressions a l’Aeroport de Barcelona-el Prat per part de xòfers sense llicència, que anomenen «pirates», que intenten captar clients de manera il·legal.

En declaracions a Efe aquest diumenge, el coordinador d’Élite Taxi, l’associació majoritària del sector a Barcelona, ha alertat que aquests conductors «s’han fet amos de les dues terminals de l’aeroport i cada vegada són més violents i perillosos».

Yousaf Muhammad i John Wesley Huaman són dos dels taxistes que han denunciat davant els Mossos d’Esquadra que han sigut agredits per aquestes persones.

Muhammad ha explicat a Efe que divendres passat, quan esperava un client amb un cartell amb el seu nom, se li va acostar un d’aquests xòfers sense llicència i li va clavar dos cops de puny a la cara.

Assegura que té vídeos del succés i ha identificat les xarxes socials de l’agressor, una informació que ja ha posat en mans dels Mossos d’Esquadra.

«L’Administració no actua»

«El problema és que l’Administració no actua. Cada dia són aquí captant els passatgers i insultant els taxistes: jo soc el quart a qui han pegat i insultat. Espero que Aena i els Mossos actuïn contra aquesta gentussa», ha assenyalat Muhammad.

El cas de Huaman, així mateix, es remunta al 7 de juliol i en la denúncia presentada assegura que va ser agredit per tres d’aquests xòfers sense llicència quan els gravava amb el telèfon mòbil per deixar constància de com capten passatgers de manera il·legal.

Álvarez ha explicat que els Mossos sí que han actuat quan se’ls ha requerit, però censura que Aena, el gestor aeroportuari, «no vol destinar cap recurs a la seguretat dels visitants». «Fa anys que demanem que avisin per megafonia que els taxis legals només s’agafen a la parada i són grocs i negres i no volen fer res», diu.

Notícies relacionades

«No sabem què fer ja amb aquesta situació que arrosseguem des de fa nou anys», ha lamentat abans d’afegir que al setembre els taxistes es reuniran en assemblea i es plantegen convocar aturades i concentracions a l’aeròdrom de la capital catalana.

Álvarez assenyala que aquests xòfers sense llicència són molt organitzats i afirma que en una de les agressions van arribar a utilitzar una pistola tàser.