L’Índia talla internet per evitar trampes en un examen

  • Les autoritats de l’estat d’Assam decideixen tancar la xarxa per evitar que els aspirants a una ocupació pública copiïn en l’examen

L’Índia talla internet per evitar trampes en un examen

REUTERS/Rupak De Chowdhuri

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de l’estat d’Assam, al nord-est de l’Índia, van ordenar aquest diumenge la suspensió per quatre hores dels serveis d’internet a diversos districtes de la regió per evitar que els aspirants a una ocupació pública copiïn en l’examen al qual es presenten avui.

«Estimat client, segons les directives governamentals, els serveis d’internet mòbil s’interrompran temporalment a la seva àrea entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 14.00 i les 16.00 hores», ha informat avui els seus usuaris a la regió la companyia de telefonia Airtel. La suspensió a 25 districtes de l’estat passa mentre es porta a terme un examen de contractació per ocupar gairebé 30.000 llocs de treball governamentals, al qual acudeixen més d’un milió d’aspirants.

«S’ha observat, en altres ocasions, que persones sense escrúpols han recorregut a mitjans deslleials com l’ús de Facebook, WhatsApp i YouTube» per a les proves, es llegeix en l’ordre governamental que intenta que les proves escrites es facin de manera «lliure, justa i transparent». Per aquest motiu, «els serveis d’internet no estaran disponibles a tots els districtes on es faci l’examen», va informar el Govern regional.

Les àrees han sigut a més decretades sota un règim especial contemplat al seu Codi de Procediments Criminals, una llei de l’època colonial que faculta les autoritats de districte per dictar ordres per prevenir i atendre situacions urgents.

Com a part de les normes imposades per a aquests exàmens, per als quals el govern d’Assam ha promès zero complaença, els aspirants a més tenen prohibit portar els telèfons mòbils o qualsevol dispositiu electrònic.

El cap de govern d’Assam, Himanta Biswa Sarma, ha justificat la mesura que permetrà la contractació de milers de nous treballadors del Govern, com a necessària per al bé de l’Administració pública.

Notícies relacionades

«Si podem seleccionar 30.000 candidats completament per mèrit, llavors la cara del Govern canviarà», va dir el governant aquesta setmana en una declaració recollida pel diari ‘Indian Express’.

Els casos de còpia massiva en exàmens són comuns al país asiàtic. El 2018, la Comissió Central de l’Escola Secundària (CBSE) va ordenar la repetició dels exàmens de 2,8 milions d’estudiants a causa que les preguntes de les proves van ser filtrades a l’aplicació Whatsapp.

Temes:

Internet Índia