Ofegament

Mor a l’hospital el menor rescatat en una platja de Salou

Mor a l’hospital el menor rescatat en una platja de Salou
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El noi de 15 anys rescatat ahir en estat crític en una platja de Salou (Tarragona), on es van ofegar el seu pare i un altre home, ha mort a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, segons han informat aquest divendres fonts del centre.

El menor va ser rescatat ahir a la platja dels Capellans de Salou cap a les 15.30 hores junt amb el seu pare, de 46 anys, i un altre home de 60, que van morir ofegats malgrat els intents de reanimació dels socorristes i dels sanitaris.

La platja on van passar els fets està vigilada i en el moment del contratemps s’estava fent el canvi de bandera groga a vermella, que prohibeix el bany, a causa del vent de mestral.

Les tres víctimes mortals són de nacionalitat romanesa i, amb elles, el nombre de morts a les platges catalanes aquest estiu ascendeix a 20, segons dades de Protecció Civil.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va desplaçar ahir sis unitats terrestres, un vehicle de comandament i un helicòpter medicalitzat, però els sanitaris no van aconseguir salvar la vida dels adults i el menor va ser traslladat en estat crític a l’hospital.

Els Mossos d’Esquadra investiguen el cas i s’han fet càrrec de les diligències.

Notícies relacionades

Protecció Civil insta a extremar les precaucions a la platja, optar per les que comptin amb servei de socorrista i recorda que a la seva pàgina web es pot consultar informació dels serveis, bandera i aforament.

Finalment, recorda que, en cas de veure algú en dificultats, cal avisar els socorristes o trucar al telèfon 112.