L’Hospital de la Vall d’Hebron suspèn operacions per afectacions en la climatització

GRAFCAT4033  BARCELONA  05 11 2020 - Vista del Hospital Vall d Hebron de Barcelona  el mas importante de Cataluna con un presupuesto de mas de 800 millones de euros  cuyos profesionales enfrentan la segunda ola de la COVID-19 con unos 260 trabajadores mas que en primavera  aunque una gran parte de ellos estan cansados y preocupados ante la posibilidad de que las UCI colapsen  EFE Enric Fontcuberta

GRAFCAT4033 BARCELONA 05 11 2020 - Vista del Hospital Vall d Hebron de Barcelona el mas importante de Cataluna con un presupuesto de mas de 800 millones de euros cuyos profesionales enfrentan la segunda ola de la COVID-19 con unos 260 trabajadores mas que en primavera aunque una gran parte de ellos estan cansados y preocupados ante la posibilidad de que las UCI colapsen EFE Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona ha hagut de posar en marxa un pla de contingència que redueix l’activitat en quiròfans d’urgències i trasplantaments a causa d’afectacions generalitzades en el sistema de climatització, han informat fonts del centre.

Es tracta d’una «incidència en la climatització general a l’hospital que està afectant diferents zones i que esperem que es resolgui en unes hores», han explicat les mateixes fonts. Les cirurgies urgents i els trasplantaments s’estan realitzant amb normalitat, però les cirurgies programades no, ja que s’estan posposant.

La climatització, han recordat des del centre sanitari, no només afecta la temperatura, sinó també el reciclatge de l’aire, de manera que aquesta decisió s’ha pres per seguretat.

L’afectació es va produir dimarts al matí, han confirmat.

En una circular interna de principis d’aquesta setmana enviada al correu dels treballadors s’apuntava que, atesos els problemes detectats, s’havia elaborat un pla de contingència assistencial pel qual es reservaven els quiròfans per a activitat urgent, emergent i trasplantaments «fins que es resolgui la incidència».

Notícies relacionades

Així mateix, s’apuntava que «paral·lelament» s’estava treballant en «un sistema alternatiu» per poder funcionar amb normalitat «la resta de l’estiu».

El parc sanitari Vall d’Hebron és la suma de quatre hospitals: el General, l’Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, i s’inscriu en el campus universitari, que té el mateix nom.