Mor Antoni Aguilera, president d’honor de Creu Roja de Catalunya

Mor Antoni Aguilera, president d’honor de Creu Roja de Catalunya

Ricard Fadrique

1
Es llegeix en minuts

Antoni Aguilera, president d’honor de la Creu Roja a Catalunya i Medalla d’Or de la institució, ha mort aquest dijous a Barcelona als 89 anys d’edat, ha informat l’organització humanitària.

Aguilera va exercir la presidència de la Creu Roja a Catalunya durant els anys 2015-2019 i 2005-2007 i durant la seva gestió es van posar en marxa projectes considerats com «primordials», com «la lluita contra la cronificació de la pobresa, l’atenció i l’acollida de refugiats i migrants a Catalunya i la difusió dels primers auxilis entre la població més jove».

Aguilera va començar la seva trajectòria com a voluntari al món local, a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), com a formador de primers auxilis i va acabar ocupant el màxim càrrec directiu de la Creu Roja.

Va ser president de l’assemblea de la Creu Roja a Sant Cugat del Vallès-Rubí entre 1990 i 2007 i vicepresident de l’entitat a la demarcació de Barcelona entre 2005 i 2006. Va rebre la Medalla d’Or de la Creu Roja Espanyola el 2008.

Càrrecs en l’organització estatal

Notícies relacionades

També va ser membre de la Comissió de Direcció i president de la Comissió del Fons d’Art de Creu Roja a Catalunya, a més de membre a diversos òrgans estatals de Creu Roja, com l’Assemblea General i el Comitè Nacional.

El passat 17 de juliol va rebre l’últim reconeixement per part de la Creu Roja en l’acte de commemoració dels 150 anys de l’acció humanitària a Catalunya que es va celebrar al Gran Teatre del Liceu, que Aguilera va haver de seguir telemàticament per raons de salut.

Temes:

Creu Roja