Manté alerta incendis

Tempestes i calamarsa per acomiadar l’onada de calor a Catalunya

Tempestes i calamarsa per acomiadar l’onada de calor a Catalunya

EFE / Villar López (Efe)

1
Es llegeix en minuts

Les anunciades tempestes disperses d’aquesta tarda a Catalunya han deixat alguna sorpresa com una insòlita calamarsada a Sitges que ha buidat les platges en pocs minuts. Les tempestes han sigut ràpides, amb poca aigua i s’han mogut amb celeritat d’oest a est. Són el preludi d’un canvi de temps que acabarà amb l’onada de calor que assola el territori i que aquest diumenge no acabava de marxar de la zona litoral.

I les tempestes han provocat talls de llum a Fogars de la Selva i Tordera, amb gairebé 4.000 abonats afectats.

Protecció Civil manté activats el pla Inuncat, per la possibilitat que aquesta tarda hi hagi pluges intenses i calamarsa al quadrant nord-est de Catalunya, i l’Infocat per l’alt perill d’incendi forestal a tota la comunitat.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha informat que les temperatures han baixat aquest diumenge entre 1 i 5 graus a l’interior de Catalunya a causa de l’absència de núvols i l’arribada progressiva d’una massa d’aire amb temperatura més baixa.

Molta calor

No obstant, al litoral i al prelitoral, especialment de Barcelona i Tarragona, la temperatura han pujat entre 1 i 3 graus perquè bufa vent de component oest.

Notícies relacionades

Les màximes d’ahir van batre rècords en cinc de les 153 estacions de la xarxa d’estacions automàtiques catalanes.

A l’Ametlla de Mar (Tarragona), que disposa de dades des de fa 27 anys, es van registrar 41,8 graus i es va batre el seu rècord anterior de 39,8 graus del 5 de setembre del 2016. Les altres cinc estacions que van batre ahir el seu rècord de temperatura van ser el Perelló (41,2), Canaletes (38,9), Vila-rodona (38,7) i Constantí (38,7).