Declaracions en xarxes socials

Arxivat el cas de la psicòloga crítica amb la llei trans

  • Carola López Moya va ser acusada de promocionar teràpies de conversió a persones trans en el seu compte de Twitter

Arxivat el cas de la psicòloga crítica amb la llei trans

E. P.

1
Es llegeix en minuts

La Junta d’Andalusia ha arxivat l’expedient que, el gener passat, va obrir contra la psicòloga Carola López Moya, primera persona a tot Espanya a qui se li obre un procediment sancionador per promocionar presumptament teràpies de conversió a persones trans. Lopez Moya –que es defineix com a feminista i d’esquerres i que és molt crítica amb la llei trans promoguda pel Ministeri d’Igualtat– va assegurar en el seu compte de Twitter que «les dones trans són homes, les cirurgies de reassignació de sexe són un negoci que es lucra del malestar que produeix el gènere» i que si «algú està a desgrat amb el seu cos, el lògic és ajudar-lo a acceptar-se amb la mínima invasió possible» a través de la teràpia. 

Notícies relacionades

L’Associació de Transsexuals d’Andalusia i l’Associació Espanyola contra les Teràpies de Conversió van emetre sengles denúncies, en què demanaven per a López Moya una indemnització de 120.000 euros i 5 anys d’inhabilitació professional. La Junta –governada llavors per PP i Cs– va considerar que les afirmacions de la psicòloga podien ser constitutives d’una infracció administrativa molt greu segons la llei autonòmica d’igualtat de tracte i no discriminació de les persones LGTBI.

López Moya ha emès un comunicat en què explica que la Junta ha arxivat el cas perquè els seus tuits no impliquen una infracció administrativa, sinó que són una opinió personal, emparada amb la llibertat d’expressió.

Temes:

Llei trans