Denunciat per assetjament

L’excònsol del Pakistan a Barcelona afronta avui l’interrogatori amb el seu ministre

Mirza Salman Baig va ser cessat dilluns del seu càrrec per una denúncia d’assetjament sexual d’una exempleada de l’oficina consular

L’excònsol del Pakistan a Barcelona afronta avui l’interrogatori amb el seu ministre
1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El ja excònsol del Pakistan a Barcelona, Mirza Salman Baig, afronta aquest dimecres un interrogatori amb el ministre d’Afers Exteriors del seu país, després de ser cessat del seu càrrec per una denúncia d’assetjament sexual, tal com va avançar EL PERIÓDICO. La víctima, que també ha denunciat davant la justícia espanyola, l’acusa d’un assetjament sexual durant tres mesos i un intent de tocaments l’abril passat en un hotel de Barcelona. «Tinc ganes de demostrar la meva innocència», ha dit el diplomàtic aquest matí en una videoconferència de premsa des d’Islamabad, abans de comparèixer abans el ministre. 

Segons el relat de la víctima, publicat en exclusiva en aquest diari, l’assetjament va començar a finals de març del 2022 i va acabar el 15 de juny del 2022, quan va ser obligat a abandonar l’oficina consular on treballava. Una vegada expulsat, va relatar l’assumpte a l’ambaixada del Pakistan a Espanya, que va iniciar una investigació i va acabar amb el cessament fulminant del cònsol dilluns passat, 8 d’agost. El cap de setmana anterior, el cònsol havia sigut requerit pel seu ministre al Pakistan, i aquest dimecres es reunirà amb ell per intentar rebatre el relat de la víctima amb la seva versió dels fets. 

Notícies relacionades

«Puc assegurar que no vaig cometre cap tipus d’abús i aniré a defensar-me», ha assegurat Salman. «Vull que sàpiguen que ni m’amago, ni surto fugint, dono la cara per demostrar la meva innocència», ha afegit el diplomàtic. «Estic segur que seré exonerat, tot i que s’ha fet un dany terrible a la meva reputació», ha seguit en el seu al·legat. Tanmateix, ha afegit certa autocrítica. «Potser no vaig saber manejar bé la situació alfer-la fora del seu lloc de treball perquè ha volgut atacar el prestigi del meu país i de la meva família», ha explicat Salman. 

Segons ha explicat en la seva compareixença, la seva voluntat és la de tornar a Barcelona, on continua residint la seva família, com a cònsol de nou. «Si no pot ser, ho faré com a ciutadà ordinari per defensar-me també davant la justícia espanyola».