Cinc bosses per client

La falta de gel en supermercats ja és un problema «generalitzat»

1
Es llegeix en minuts

La falta de proveïment de gel als supermercats de tot el país s’ha convertit ja en un problema que afecta de forma «generalitzada» aquests establiments, segons han confirmat fonts del sector de la distribució.

En algunes botigues de grans cadenes de supermercats com Mercadona, l’oferta de gel s’ha limitat de forma temporal a un màxim de cinc bosses o un sac per client; d’altres com Consum limita el producte a dues bosses per client i dia.

Tot i així, aquestes fonts confirmen que la limitació pot variar fins i tot dins d’una mateixa cadena, amb establiments en els quals no hi hagi restriccions.

Per la seva banda, l’Associació de Supermercats del País Valencià (Asucova) ha descartat que es produeixin problemes de proveïment de gel en glaçons i picat a les llars.

L’associació ha considerat que la falta temporal de subministrament d’aquest producte és una qüestió puntual.

Notícies relacionades

A més, el director d’Asucova, Pedro Reig, ha assegurat a EFE que els consumidors no estan realitzant provisió de gel i que la limitació ve derivada de la falta de subministrament del canal Horeca (hostaleria i restauració).

Tanmateix, fonts de la patronal hotelera han negat en declaracions a Efe que aquest problema estigui afectant el sector, tot i que han indicat que hi pot haver «casos puntuals» de falta de proveïment en bars i restaurants.