Carrera internacional

Uns 20.000 coloms missatgers de gran valor es perden en una carrera de França a Bèlgica

Els ocells, que poden costar uns quants milers d’euros cada un, es van desorientar per les tempestes, les altes temperatures i el vent en contra

Uns 20.000 coloms missatgers de gran valor es perden en una carrera de França a Bèlgica

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Prop de 20.000 coloms missatgers es van extraviar aquesta setmana en una carrera internacional de més de 1.000 quilòmetres celebrada entre la localitat francesa de Narbona i la ciutat belga de Lieja, desorientades per les tempestes, les altes temperatures i el vent en contra, segons la Federació de Colombofília de Bèlgica.

Un total de 26.149 ocells, amb exemplars que poden costar uns quants milers d’euros cada un, van ser alliberats al Mediterrani francès a les 7.20 hora local de dilluns passat, però prop de 20.000 no van arribar a Lieja en les hores previstes.

«Com que fa temps que no plou, si no es troben un canal o un petit estany, si no troben aigua, estan esgotades i moren de set», va declarar a l’emissora RTL l’aficionat Jean-Pierre Senzée.

En canvi, si aconsegueixen hidratar-se, alguns animals ara a la natura és possible que acabin tornant al seu colomar.

La Federació de Colombofília de Bèlgica ha publicat un comunicat explicant els fets i atribuint la responsabilitat a l’organitzador de la carrera a Lieja, per alliberar els coloms malgrat les males condicions meteorològiques, i també a la falta de comunicació entre les parts.

Per evitar episodis similars, la federació té intenció de treballar en el futur amb càmeres web, informació de colombòfils situats a cada província que travessin les carreres i amb un meteoròleg, segons la radiotelevisió pública RTBF.

Notícies relacionades

A Bèlgica hi ha gran afició per la colombofília i a més de carreres se celebren importants subhastes de coloms missatgers.

El 2019, una femella blavenca de 2 anys i mig amb un nombrós historial de victòries anomenada New Kim va batre el rècord de venda pública amb 1,6 milions d’euros pagats per un col·leccionista xinès.