‘Col·legiada d’Honor’ del COIB

Mor la infermera Mariona Creus, presidenta de la Corporació Parc Taulí

Mor la infermera Mariona Creus, presidenta de la Corporació Parc Taulí

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

La presidenta del Consell de Govern de la Corporació Sanitària Parc Taulí i expresidenta del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), Mariona Creus, ha mort aquest diumenge als 81 anys. El Parc Taulí ha informat al seu compte de Twitter de la mort de Creus, que el mes de maig passat havia sigut distingida amb la ‘Col·legiada d’Honor’ del COIB, que havia dirigit entre el 2002 i el 2011 i que avui també ha lamentat la mort de qui, durant la seva etapa al capdavant de l’entitat, va aconseguir modernitzar i professionalitzar el Col·legi.

El Consell General d’Infermeria ha dit d’ella que va ser «tot un referent al món de la infermeria a Catalunya», ocupant anteriorment la direcció d’Infermeria del Hospital de la Vall d’Hebron (1988-2000) i de l’antic hospital La Salut de Sabadell. El Consell de Col·legis d’Infermers i Infermeres de Catalunya ha manifestat així mateix la seva pena per la mort de Creus, que va ser també degà d’aquesta associació.

Notícies relacionades

L’alcalde de Sabadell entre el 2015 i el 2017, Juli Fernández, ha destacat de Mariona Creus que va ser «una dona pionera, sempre disposada a fer avançar la infermeria i a millorar la salut, i que en els moments difícils no va dubtar a posar-se al capdavant del Parc Taulí». També el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha expressat el seu dolor per la mort de Creus, de la qual ha dit que va ser «una gran professional i millor persona, i constructora de consensos. La trobarem a faltar».

La cerimònia tindrà lloc al tanatori de Sabadell el 26 de juliol a les 17.00 hores.

Temes:

Infermeres