El Japó declara l’alerta màxima per l’erupció del volcà Sakurajima

  • El cràter està expulsant pedres volcàniques a una distància de més d’un quilòmetre

El volcà Sakurajima, al Japó, registra una erupció de gran magnitud

El volcà Sakurajima, al Japó, registra una erupció de gran magnitud

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Meteorològica del Japó ha declarat aquest diumenge el nivell de màxima alerta i l’evacuació obligatòria de les poblacions pròximes al volcà Sakurajima, que ha entrat en erupció aquesta tarda.

El volcà, un dels més actius del Japó, és a la prefectura de Kagoshima, al sud-oest del país, i de moment no es té constància de ferits durant l’erupció.

Tanmateix, les autoritats han decidit declarar el nivell d’alerta 5, el més alt, després d’avisar que el volcà està expulsant pedres volcàniques a una distància de més d’un quilòmetre, segons informa la cadena pública japonesa NHK.

Columna de cendra

Notícies relacionades

L’erupció es va registrar a les 20.05 hora local (les 13.05 a l’Espanya peninsular), amb l’expulsió d’una columna de cendra i fum que es va elevar fins a una altura de 2,5 quilòmetres.

L’alerta afecta específicament la ciutat més pròxima al volcà, Kagoshima, on viuen gairebé 600.000 persones. En aquest sentit, les autoritats han advertit que les roques expulsades pel volcà podrien arribar a zones de la localitat com Arimura i Furusato.

Temes:

Japó Volcans