Tram Alhama-Calatayud

El foc a Ateca interromp els trens entre Aragó i Catalunya durant hores

  • Tornen a funcionar amb normalitat les línies que uneixen Catalunya i Madrid, i que passen per Aragó; i la que vincula Catalunya i Andalusia

El foc a Ateca interromp els trens entre Aragó i Catalunya durant hores

EFE / Javier Cebollada (Efe)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Renfe ha restablert la circulació dels trens d’alta velocitat que uneixen Madrid amb Aragó i Catalunya aquest dimecres cap a les 6 hores.

Així, ha recuperat el funcionament del tram Alhama de Aragón – Calatayud, interromput des d’aquest dimarts a les 23 hores per l’incendi d’Ateca (Saragossa), ha detallat l’empresa en un comunicat.

Concretament, tornen a funcionar amb normalitat les línies que uneixen Catalunya i Madrid, i que passen per Aragó; i la que vincula Catalunya i Andalusia, i que també circula per Aragó.

Renfe havia suspès tota la circulació de trens que uneixen Madrid amb Aragó i Catalunya a causa de l’incendi d’Ateca, que s’ha aproximat a les vies del tren entre Calatayud i Alhama de Aragón.

«Suspesa la circulació de trens d’Alta Velocitat i Regionals que uneixen Madrid amb Aragó i Catalunya a causa d’un incendi de gran magnitud entre Calatayud i Alhama de Aragón», havia informat Renfe al seu compte oficial de Twitter.

També havia detallat que l’incendi ha obligat a retrocedir a Barcelona des de Saragossa el tren Avlo que hauria d’haver arribat a Madrid a les 23.55 hores i que sortia des de la capital catalana a les 21.10 hores.

D’aquesta manera, els trens afectats no sortirien d’origen fins que les autoritats ho permetin. Renfe està informant a través de tots els seus canals de comunicació els afectats per aquesta incidència «aliena a l’explotació ferroviària», i estava oferint la possibilitat de canvi o anul·lació del bitllet sense cap cost.

Notícies relacionades

Aquest dilluns va ser declarat un incendi forestal al terme municipal d’Ateca, a la comarca de Calatayud, que va obligar a desallotjar de manera preventiva els veïns de Moros, Villalengua i Castejón de les Armas.

El Govern d’Aragó va elevar aquest dimarts a situació operativa 2 nivell 2 el Pla Especial de Protecció Civil d’Emergències per Incendis Forestals d’Aragó.