Salut

Covid: la dispnea és un dels símptomes que més preocupa l’OMS amb les noves variants

L’auge de la setena onada del coronavirus i el relaxament de les mesures de vigilància inquieta les autoritats sanitàries

Covid: la dispnea és un dels símptomes que més preocupa l’OMS amb les noves variants

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb la consolidació de les noves variants de l’òmicron com les dominants en la propagació de la setena onada del coronavirus i davant el relaxament de les mesures de vigilància en bona part dels països, la delegació europea de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) augura una tardor i un hivern complicats.

A aquesta consideració s’hi ha de sumar la variació dels símptomes més habituals que presentin els afectats i que en les últimes setmanes estiguin registrant un augment significatiu de la dispnea, que desperta la preocupació de les autoritats sanitàries.

Notícies relacionades

La dispnea és la sensació de falta d’aire o la dificultat per respirar, un símptoma qualificat com a «seriós» per la mateixa OMS, amb similar consideració al dolor al pit, l’atordiment i els problemes de coordinació per a la mobilitat i la parla que també poden presentar-se amb la covid. En tots aquests casos es recomana acudir a un centre sanitari amb celeritat.

Un altre símptoma que s’està presentant amb freqüència en els positius de les últimes setmanes és un que no genera l’esmentada preocupació entre l’OMS: la coriza o rinitis aguda, trastorn que afecta la mucosa nasal i que causa esternuts, picor, obstrucció, secrecions nasals i, en ocasions, falta d’olfacte.