Incendis

L’aire de Castella i Lleó, contaminat pels incendis: a casa amb les finestres tancades

La Junta de Castella i Lleó recomana que es limitin al màxim les activitats a l’aire lliure

L’aire de Castella i Lleó, contaminat pels incendis: a casa amb les finestres tancades

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Les províncies d’Àvila, Lleó, Palència, Salamanca, Valladolid i Zamora estan patint avui episodis importants de contaminació per partícules provinents dels incendis forestals que afecten Castella i Lleó i les comunitats limítrofes.

Davant aquestes circumstàncies la Conselleria de Medi Ambient, Vivenda i Ordenació del Territori de la Junta de Castella i Lleó recomana a totes les persones i especialment les que tinguin problemes respiratoris, que limitin al màxim les activitats a l’aire lliure i així com el desenvolupament d’activitats físiques que impliquin l’increment de la freqüència respiratòria.

Igualment es recomana que les activitats dels campaments, escoles, clubs esportius, etc. no es desenvolupin a l’aire lliure.

D’altra banda, es recomana també en la mesura del possible que les finestres dels edificis es mantinguin tancades, així com els sistemes de ventilació interior forçats.

Des de la Conselleria de Medi Ambient, Vivenda i Ordenació del Territori es farà un seguiment d’aquest episodi i les dades de qualitat de l’aire de la Comunitat poden ser consultades a temps real a: Dades de la Xarxa de Control de la Qualitat de l’Aire - Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic Índex Europeu de Qualitat de l’Aire. Per a la interpretació de les dades en temps real, els valors de referència, com a mitjanes diàries, serien els següents:

Partícules de mida inferior a 2,5 micres (PM2,5)

1r Bona 0-10 μg/m3

2n Raonablement bona 11-20 μg/m3

3r Regular 21-25 μg/m3

4t Desfavorable 26-50 μg/m3

5è Molt desfavorable 51-75 μg/m3

6è Extremament desfavorable 76-800 μg/m3

Partícules de mida inferior a 10 micres (PM10)

1r Bona 0-20 μg/m3

2n Raonablement bona 21-40 μg/m3

3r Regular 41-50 μg/m3

4t Desfavorable 51-100 μg/m3

Notícies relacionades

5è Molt desfavorable 101-150 μg/m3

6è Extremament desfavorable 151-1200 μg/m3