Trànsit

La raó per la qual el velocímetre del cotxe mai marca la velocitat real a la qual estàs circulant

  • Aquesta discrepància no és un error del cotxe, sinó que és per llei

La raó per la qual el velocímetre del cotxe mai marca la velocitat real a la qual estàs circulant

EFE / FERNANDO VILLAR (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La velocitat que marca el velocímetre del teu cotxe, i la que marca el GPS, no és la mateixa. El velocímetre marca més del que hauria de marcar. Però la dada de què t’hauries de fiar és la del GPS. No es tracta d’un error de fabricació, sinó que aquesta diferència és a propòsit. Però ¿per què el velocímetre marca més velocitat de la que hauria de marcar?

Notícies relacionades

«El motiu és que, per llei, el teu vehicle no pot mostrar una velocitat inferior a la que circula en realitat; així que tots els cotxes marquen més velocitat de la real i, tanmateix, el GPS ens dona una informació més precisa», explica el portal motor.es.

A la Unió Europa, la llei estableix que la velocitat indicada mai haurà de ser inferior a la real, amb un marge d’error màxim del 10%. En altres països, com els Estats Units i el Japó, la llei és més severa, ja que s’admet una desviació només del 4%. Amb un cas pràctic, seria el següent: un cotxe que va a 100 km/h tindria un marge d’error de 14/km/h. Si al velocímetre veus que diu 114 km/h no serà així. La velocitat real del vehicle és de 100 km/h.