46 agressions en un any

Sant Quirze demana a la Generalitat el tancament de la discoteca Waka Sabadell després de l’última violació: «¿Què més ha de passar?»

Sant Quirze demana a la Generalitat el tancament de la discoteca Waka Sabadell després de l’última violació: «¿Què més ha de passar?»

Google Maps

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dimarts, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès (Barcelona) ha dit prou, una vegada més, a mantenir oberta la discoteca Waka Sabadell, que es troba en el seu terme municipal, en l’àmbit de la Zona Hermètica. Demana a la Generalitat que actuï immediatament per tancar-la

El motiu d’aquesta última petició –que no la primera-, és la notícia queuna menor ha denunciat haver sigut violada a l’interior d’aquesta discotecala nit de dissabte a diumenge, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Aquesta no és la primera agressió sexual que es dona en l’entorn d’aquest local d’oci nocturn, que ja tenia d’abans un ampli historial d’episodis violents, masclistes i racistes. Segona violació en menys de sis mesos

una menor ha denunciat haver sigut violada a l’interior d’aquesta discotecaMossos d’Esquadraampli historial d’episodis violents, masclistes i racistes. Segona violació en menys de sis mesosA través d’un comunicat, l’Ajuntament de Sant Quirze ha exposat que es tracta de «la segona violació en menys de sis mesos» i critica a la Generalitat que és «intolerable» que aquesta administració «continuï permetent una activitat on les agressions sexuals són reiterades».

«Com a municipi, no tenim la competència per ordenar-ne el seu tancament, i són innombrables les vegades que hem demanat a la sotsdirecció General d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives que ho faci», afegeix l’escrit.

46 agressions en un sol any

Les xifres que exposa el consistori són esgarrifoses. Segons la Junta de Seguretat Local celebrada el mes de maig passat, l’últim any Waka va concentrar 160 actuacions policials, 46 agressions i 36 detencions, tres de les quals per violació. 

Notícies relacionades

«Ens preguntem què més ha de passar perquè l’autoritat competent actuï. Quantes agressions hauran de succeir, quantes menors, noies i dones hauran de viure una situació així en aquesta macrodiscoteca que, per les seves dimensions, no pot garantir la seguretat i integritat de les persones». 

«A Sant Quirze no volem que les nostres joves estiguin exposades permanentment al perill. Volem que, d’una vegada, s’actuï amb contundència i determinació per vetllar per la seva llibertat i seguretat», afegeix l’escrit.