El 3 de juliol

VÍDEO | Albirat al litoral del Garraf un solraig

Aquest tauró es troba en perill d’extinció

Vist al Garraf una espècie de tauró.

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Associació Cetàcea ha divisat recentment al litoral del Garraf un exemplar de solraig (‘Isurus oxyrinchus’), un tipus de tauró que està en perill d’extinció. L’entitat celebra la descoberta d’aquest exemplar, de 2,5 metres de llarg, que va ser vist el 3 de juliol lluny de la costa nedant a la superfície.

Notícies relacionades

Recorden que el solraig pot arribar a mesurar 4,5 metres, i que habita a tots els mars càlids i temperats del món, principalment en aigües obertes. Hi ha casos, però, que s’acosta a la costa. Pot ser divisat des de la superfície fins a gairebé 900 metres de profunditat. Cetàcea també assenyala que es tracta del tauró més ràpid del món, ja que pot arribar als 70 km/h.

Espècie en risc

Espècie en riscEntre les amenaces a què s’exposa aquesta espècie, l’entitat destaca que és un objectiu de la pesca industrial en la majoria d’oceans i també víctima de la pesca accidental que busca altres taurons. A més, també és víctima del comerç internacional d’aletes, molt buscades al mercat asiàtic. Unes circumstàncies, expliquen, que es veuen agreujades per la lentitud d’arribada a la maduresa, ja que el solraig triga 18 anys a aconseguir l’edat de reproducció.

Temes:

Animals