A presó des de febrer

El Suprem confirma la condemna de mig any de presó a Pablo Hasél per colpejar un periodista de TV-3

Segons la sentència, el raper, que compleix condemna per enaltiment del terrorisme, va intentar clavar un cop de puny a la cara a la víctima, el va insultar dient-li «pallasso» i «‘basurilla’», el va empènyer i li va ruixar la cara i els ulls amb un producte de neteja

El Suprem confirma la condemna de mig any de presó a Pablo Hasél per colpejar un periodista de TV-3

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna de mig any de presó que l’Audiència de Lleida va imposar al raper Pablo Hasél, actualment a presó per enaltiment del terrorisme, per agredir el 2016 un periodista de TV-3 en una tancada d’estudiants a la Universitat de Lleida.

En una providència, el Suprem acorda no admetre el recurs presentat per la defensa del raper, a l’entendre que no ha acreditat l’existència d’error o vulneració dels drets fonamentals en la sentència condemnatòria.

Hasél va ser condemnat per un jutjat penal de Lleida per un delicte de lesions i un altre de coaccions a sis mesos de presó i una multa de 5.400 euros i a indemnitzar amb 12.150 euros el periodista agredit, en una sentència que l’Audiència de Lleida va confirmar el maig de l’any passat.

El raper, que té altres condemnes per enaltiment del terrorisme, violació de local i resistència i desobediència a l’autoritat, va ser sentenciat per agredir un periodista de TV-3 per evitar «per la força» que gravés imatges de la tancada d’estudiants a la Universitat de Lleida el juny del 2016.

Segons la sentència, Hasél va intentar clavar un cop de puny a la cara del periodista, el va insultar dient-li «pallasso» i «‘basurilla’», el va empènyer –davant la qual cosa el reporter es va colpejar el cap amb la càmera– i li va ruixar la cara i els ulls amb un líquid de producte de neteja, que li va causar coïssor als ulls durant hores i una conjuntivitis química, a més d’una erosió a una espatlla, cervicàlgia i estrès posttraumàtic.

Notícies relacionades

En la seva providència, el Suprem es remet a la sentència de l’Audiència de Lleida, que va declarar la «suficiència i validesa de la prova de càrrec» contra el processat, especialment la «diversa testifical, videogràfica, documental i pericial mèdica», així com la «racionalitat» de la valoració efectuada pel jutge penal.

Pau Rivadulla, conegut com a Pablo Hasél, va ingressar el mes de febrer passat a la presó Ponent de Lleida per complir una condemna per enaltiment del terrorisme en les seves cançons, cosa que va propiciar diverses nits seguides de disturbis a Catalunya en protesta pel seu empresonament.