Ciència

Surt a subhasta l’esquelet d’un dinosaure de 77 milions d’anys

Es tracta d’un exemplar de Gorgosaurus, parent pròxim del Tiranosaurus Rex, que Sotheby’s espera vendre per entre cinc i vuit milions de dòlars

Surt a subhasta l’esquelet d’un dinosaure de 77 milions d’anys

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’esquelet complet d’un Gorgosaurus, un dinosaure d’uns 3 metres d’alçada i més de 6 de llargada, que va viure fa 77 milions d’anys, serà subhastat aquest mes a Nova York per la casa Sotheby’s, que espera recaptar entre 5 i 8 milions de dòlars per la peça.

L’esquelet d’aquest carnívor de la família dels tiranosàurids que va trepitjar la Terra durant el Cretaci superior va ser trobat el 2018 a l’estat de Montana (nord-oest dels Estats Units) i és l’únic de la seva espècie disponible per a col·leccionistes privats, ja que la resta d’exemplars estan en diferents museus i institucions. Sotheby’s, en un comunicat difós aquest dimarts, assegura que es tracta d’un dels esquelets de dinosaure més valuosos que ha sortit al mercat i serà la peça central de la subhasta d’història natural que la companyia portarà a terme el 28 de juliol.

El Gorgosaurus va ser un parent pròxim del més conegut Tiranosaurus Rex i, tot i que de menor mida, compartia amb ell moltes característiques, com el seu cap enorme, dents corbes i petites extremitats davanteres. Un mascle adult pesava habitualment fins a 2 tones i alguns paleontòlegs especulen que el Gorgosaurus era encara més ferotge i tenia una mandíbula més forta que el Tiranosaurus Rex, segons apunta Sotheby’s.

L’espècimen a la venda era, en el moment de la seva mort, un adult de gran mida i el seu crani està especialment bé conservat, segons la casa de subhastes, que destaca la condició «immaculada» de l’esquelet gràcies a les característiques de l’ecosistema on va ser excavat aquest fòssil.

Notícies relacionades

L’esquelet estarà exposat al públic des del 21 de juliol a la galeria novaiorquesa de Sotheby’s.

La casa de subhastes té un ampli historial de venda de fòssils de dinosaures i el 1997 va ser la primera a oferir un esquelet complet, el famós Tiranosaurus Rex conegut com a ‘Sue’, que es va vendre per 8,36 milions de dòlars i que es pot veure al Museu Field de Chicago.

Temes:

Dinosauri