Palauet Albéniz

Els Reis i les seves filles es reuneixen a Barcelona amb premiats per la Fundació Princesa de Girona

3
Es llegeix en minuts
EFE

 Els Reis, la princesa Elionor i la infanta Sofia han mantingut aquest dilluns la tradicional trobada amb premiats per la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) en edicions anteriors com a pròleg a la cerimònia de lliurament dels guardons que se celebrarà aquesta tarda al Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat (Barcelona).

El Palauet Albéniz, la residència oficial de la família reial a Barcelona, ha sigut l’escenari de la cita, en què l’hereva al tron ha tornat a ser el focus d’atenció després que aquest diumenge protagonitzés la seva primera visita a Girona, de què també és princesa, a la localitat de Figueres per veure el Museu Dalí amb la seva germana.

Amb el fundador de Code.org

La jornada d’aquest dilluns ha arrencat amb un taller en què han participat les filles dels Reis i un grup de joves professors i que l’ha impartit el nord-americà d’origen iranià Hadi Partovi, el fundador de Code.org,una plataforma que té com a objectiu promoure que a les escoles s’ensenyi informàtica i programació des de primària.

Aquesta iniciativa, ja implantada als Estats Units, busca guanyar terreny a Europa davant el convenciment de Partovi que en una societat digital com l’actual és precís que la computació formi part del currículum escolar bàsic per dotar els nens de capacitats tecnològiques que els ajudin en el futur.

La reina Letizia va conèixer Partovi el 24 de març passat a Guadalajara, en un seminari inclòs en el «Tour del talent» de la FPdGi, i davant l’interès que li va causar el que representa Code.org, va considerar oportú organitzar una trobada perquè la princesa i la infanta poguessin conèixer la iniciativa amb més detall.

En la xerrada, segons ha apuntat Partovi als periodistes, les filles dels Reis han comentat que tenen coneixements en ciències de la computació perquè les han estudiat a l’escola de Madrid a què han anat des de petites.

«Totes dues han intervingut, han fet preguntes i han parlat de la seva experiència amb el llenguatge de programació», ha dit als mitjans Ana Martínez, una de les professores de Robòtica que ha participat en el taller i en el projecte «Generació docents» de la FPdGi.

Abans de finalitzar la conversa, que s’ha desenvolupat als jardins del Palauet, s’hi han incorporat els Reis i els membres del Consell Rector de la fundació, que s’ha reunit en paral·lel.

Passeig amb els premiats

A continuació, Felip, Letizia i les seves filles s’han dirigit a la trobada amb una trentena de premiats per la FPdGi des del 2010.

Amb la bandera de la UE i la senyera de fons, tots quatre han caminat des del jardí fins a l’escalinata on era el grup, que els ha rebut amb un aplaudiment abans de la foto de família i de passar al saló per conversar.

Entre els guardonats, hi ha hagut el matemàtic barceloní Xabier Ros-Oton, premi d’Investigació Científica el 2019, que aquell any va recollir l’estatueta en mans d’Elionor de Borbó lluint un llaç groc a la solapa en solidaritat amb els dirigents independentistes a presó que aquest dilluns no ha portat.

La FPdGi va instaurar els premis el 2010, llavors sota la presidència d’honor del príncep Felip, a fi de promoure el talent emprenedor, l’ocupació i l’educació entre els joves.

Notícies relacionades

La trobada al Palauet Albéniz ha sigut l’avantsala de la cerimònia de lliurament dels premis d’aquest any, que tindrà lloc al Museu de les Aigües de la Fundació Agbar, a Cornellà de Llobregat.

Per tercera edició consecutiva, la gala s’organitza a Barcelona a l’assumir la FPdGi la dificultat de celebrar-la a Girona, on hi ha la seu, per la negativa de l’ajuntament de la ciutat, governat pels independentistes, a cedir el palau de congressos, on es va celebrar fins al 2017.