Diversos ferits

Cinc immigrants moren en un assalt massiu per entrar a Melilla

Més d’un centenar de persones entren a Espanya en el primer salt que es produeix després de la nova etapa en les relacions diplomàtiques amb el país

2
Es llegeix en minuts

Cinc immigrants han mort aquest divendres al saltar la tanca de Melilla a la zona del pas fronterer de Barrio Chino, que a més s’ha saldat amb un centenar de persones ferides, 49 agents de la Guàrdia Civil i més de 50 immigrants.

Fonts del Ministeri de l’Interior marroquí han confirmat la mort dels cinc immigrants, mentre que fonts de la Delegació del Govern a Melilla han informat que les lesions que han patit els 49 agents de la Guàrdia Civil són de caràcter lleu, tret de complicació.

A més, quatre vehicles han patit danys a la carrosseria i ruptura de llunes pel llançament de pedres.

Quant als immigrants, més d’una cinquantena han resultat ferits de diferent consideració.

Finalment han sigut 133 els immigrants que han accedit a Melilla en aquest intent d’entrada, segons la Delegació del Govern, i per això gairebé la meitat d’ells han patit lesions.

La Delegació del Govern a Melilla ha xifrat en prop de 2.000 els immigrants que aquest divendres han intentat accedir a la ciutat autònoma de manera irregular a través de la tanca fronterera, i han iniciat la seva aproximació a les 6.40 hores.

Malgrat l’ampli dispositiu desplegat per les forces de seguretat marroquines, en coordinació amb les espanyoles, cap a les 8.40 hores, un grup de més de 500 de subsaharians han arribat a la porta d’accés al punt de control fronterer del Barrio Chino i han trencat amb una cisalla la porta d’accés i han començat a entrar a la ciutat autònoma, alguns per la teulada de la garita.

És el primer salt a la tanca que es produeix després de la nova etapa en les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Marroc, ja que l’últim va tenir lloc el 3 de març, quan n’hi van entrar 350. En els últims dies, als voltants de la frontera pel costat marroquí, ja s’havien produït enfrontaments entre immigrants que intentaven acostar-se a Melilla i agents de diferents cossos de seguretat del Marroc.

El PP exigeix a Marlaska explicacions

El PP ha tornat a demanar aquest divendres la dimissió del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i l’ha instat a comparèixer de manera urgent al Congrés, després que 2.000 immigrants intentessin saltar la tanca fronterera de Melilla i que almenys 130 ho aconseguissin. 

«És inadmissible l’abandonament del Govern i l’abandonament a les Forces i Cossos de Seguretat que defensen les nostres fronteres», ha manifestat a través del seu compte a Twitter la portaveu d’Interior del PP, Ana Vázquez, amb l’etiqueta #MarlaskaDimisión. 

Notícies relacionades

La portaveu posa a més la seva mirada en l’actuació del Marroc: «¿De què va servir canviar la postura sobre el Sàhara?», es pregunta.  

El grup parlamentari ha registrat ja una iniciativa al Congrés per sol·licitar la compareixença urgent de Marlaska en la Comissió d’Interior per explicar «l’arribada massiva d’un miler d’immigrants de manera violenta i organitzada a la frontera de Melilla» la passada matinada.