Alerta de la Guàrdia Civil

¿Emmagatzemes a Dropbox? Compte amb aquest missatge

¿Emmagatzemes a Dropbox? Compte amb aquest missatge

ayuntamiento de parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI) ha alertat d’una campanya de correus electrònics fraudulents que suplanten la plataforma d’emmagatzematge en línia Dropbox, en un cas de ‘phishing’. La campanya maliciosa detectada que suplanta Dropbox té com a ganxo la visualització d’un document. Si es fa clic a l’enllaç, es redirigeix l’usuari a una pàgina fraudulenta de Dropbox, on se sol·liciten les credencials d’accés. La Guàrdia Civil també n’alerta a través de Twitter.

L’OSI explica que està afectat qualsevol usuari que hagi rebut un correu electrònic d’aquestes característiques, hagi premut sobre l’enllaç per veure el document, i posteriorment hagi introduït les credencials de la plataforma a la web falsa.

Com a solució, com en qualsevol altre cas de ‘phishing’, proposa extremar les precaucions i avisar els contactes perquè estiguin alerta dels correus que rebin d’origen sospitós, especialment si contenen fitxers adjunts o, com en aquest cas, enllaços externs a pàgines d’inici de sessió.

Canviar la contrasenya

Notícies relacionades

Si has rebut un correu d’aquestes característiques, has accedit a l’enllaç i has facilitat les teves dades d’accés, canvia al més aviat possible la contrasenya d’accés. A més, et recomanem modificar la contrasenya de tots els serveis en què utilitzis la mateixa.

Per evitar ser víctima d’aquest tipus de fraus es recomana no obrir correus d’usuaris desconeguts o que no s’hagin sol·licitat, així com tenir sempre precaució al seguir enllaços i descarregar fitxers adjunts de correus.