Segons la Clínica Cleveland

Fatiga i alteracions del son, noves seqüeles de la covid persistent

  • Els pacients de raça negra eren tres vegades més propensos a patir trastorns del son de moderats a greus

Fatiga i alteracions del son, noves seqüeles de la covid persistent
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els investigadors de la Clínica Cleveland, als Estats Units, han descobert que més del 40% dels pacients amb covid llarg presenten trastorns del son de moderats a greus, segons un estudi que han presentat en la reunió SLEEP 2022 de les Societats Professionals del Son Associades.

L’anàlisi també mostra que els pacients amb trastorns del son de moderats a greus, en comparació amb els normals i lleus, tenen índexs de massa corporal més alts, són més propensos a ser negres i tenen un pitjor trastorn d’ansietat general.

Després d’haver ajustat les dades demogràfiques, els pacients de raça negra eren tres vegades més propensos a patir trastorns del son de moderats a greus.

L’equip va analitzar les dades recopilades de 962 pacients amb PASC a la Clínica reCOVer de la Clínica Cleveland entre el febrer del 2021 i l’abril del 2022. Els pacients es van recuperar de la covid-19 i van completar els qüestionaris d’alteració del son i fatiga del Sistema d’Informació de Mesurament de Resultats Reportats pel Pacient.

Notícies relacionades

Més de dos terços dels pacients (67,2%) van informar d’una fatiga almenys moderada i el 21,8% van indicar una fatiga greu. El 8% dels pacients van informar d’alteracions greus del son i el 41,3% van informar d’alteracions moderades del son.

«Les dificultats del son són símptomes prevalents i debilitants reportats en pacients amb covid llarga –explica Cinthya Pena Orbea, metge del personal al Centre de Trastorns del Son de la Clínica Cleveland–. Així que vam aprofitar les dades de la Clínica reCOVer de la Clínica Cleveland per a les persones amb covid llarga per dilucidar encara més aquestes associacions».

Temes:

Coronavirus