Conflicte educatiu a Catalunya

Vaga de professors a Catalunya: l’aturada parcial té un seguiment de l’1,18%

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els mestres catalans han tornat aquest dijous a la vaga en protesta per les polítiques del Departament d’Educació. Ha sigut una aturada parcial de 08.00 a 10.00 hores a les escoles i instituts públics que, segons dades de la conselleria, ha tingut un seguiment de l’1,18%, la xifra més baixa de totes les mobilitzacions convocades fins ara pels sindicats. Pesa en el col·lectiu de docents el desgast –porten ja quatre mesos de protestes– i les dates, ja que el final de curs són sempre dates complicades per al professorat.

Els docents arriben a aquesta aturada després de la reunió de dimecres amb Educació per intentar desbloquejar el conflicte. La reunió, amb la mediació de Treball, va acabar sense acord i amb discrepàncies per la nova proposta del departament, que ofereix recuperar els estadis –una demanda laboral dels docents– però deixa la recuperació de l’hora lectiva per al curs 23-24 a primària i el 24-25 a secundària.

Notícies relacionades

Mentre CCOO consultarà aquest dijous als seus afiliats la l’opinió que tenen sobre una proposta que «recull parcialment algunes de les demandes unitàries», la Ustec considera que l’oferta és «un retrocés» respecte a l’anterior i manté la reivindicació «prioritària» de recuperar l’hora lectiva. En la mateixa línia, Aspepc opina que la proposta és «pitjor que l’anterior» i espera que Educació faci «la proposta adequada», que passa per recuperar l’hora lectiva.

En el futur immediat hi ha una nova reunió entre els sindicats i Educació, el 7 de juny, i, si no hi ha cap canvi, una jornada de vaga el dijous 9 de juny.