Epidemiòleg de referència

Antoni Trilla dona claus de com serà la covid

L’especialista de l’Hospital Clínic de Barcelona creu que aquesta tardor la ciutadania «hauria de rebre una quarta» vacuna

Antoni Trilla dona claus de com serà la covid

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’epidemiòleg de l’Hospital Clínic, catedràtic de Salut Pública de la Universitat de Barcelona (UB) i investigador d’ISGlobal, Antoni Trilla, ha assegurat que l’escenari més probable és que la covid-19 no desaparegui, però creu que les onades seran més lleus.

Les declaracions de Trilla han tingut lloc en un acte organitzat per la Societat Econòmica Barcelonina d’Amics del País, sota el nom ‘Pandèmia de covid-19: escenaris de futur’, per fer balanç sobre la trajectòria de la pandèmia i abordar com afrontar episodis similars en el futur.

L’epidemiòleg ha posat en valor que més de la meitat dels catalans hagin rebut tres dosis de la vacuna de la covid-19 i creu que aquesta tardor la ciutadania «hauria de rebre una quarta».

Sobre el futur de la pandèmia, Trilla ha explicat que el món «està més preparat», i ha detallat que, en aquests moments, «hi ha 348 vacunes diferents arreu del món, de les quals s’espera que almenys una trentena puguin arribar a fases clíniques, per la qual cosa poden aparèixer vacunes millors que les actuals».

L’èxit de la vacuna

Notícies relacionades

«El gran repte és que el 70% de la població mundial estigui vacunada aquest juny, tot i que tot l’Àfrica, els Estats Units i Rússia estan lluny de complir aquesta meta –segons l’expert–, malgrat que hi ha capacitat per produir prou vacunes per complir aquest objectiu».

Fent balanç sobre els dos anys de pandèmia, l’epidemiòleg ha reivindicat l’esforç dels científics i sanitaris a l’aconseguir que, 66 dies després de seqüenciar el virus per primera vegada, aconseguissin provar el primer prototip de la vacuna i aconseguissin distribuir 10.500 milions de dosis en 20 mesos.